Kizárólag ukrán menekültek dolgoznak ebben a frissen megnyíló étteremben

Jurij Kovrizsenko ukrán szakács és társa, Olga Cibitovszka júliusban nyitja meg éttermét Londonban, a Brompton Roadon.

A Mriya (ukránul „álom”) névre keresztelt étterem egy stílusos neobisztró lesz, amely nemcsak a tradicionális fogások miatt került a figyelem középpontjába már működésének megkezdése előtt, hanem azért is,

mert ukrán menekülteket alkalmaz majd.

Az ismert ukrán séf, televíziós műsorvezető úgy fogalmazott: számukra ez több mint egy étterem. Egy lehetőség arra, hogy Ukrajnáról és annak identitásáról beszéljenek. Lehetőség az ukrán menekültek számára, hogy munkát találjanak és lehetőség arra is, hogy valami egyedit alkossanak Londonban, amely támogatást nyújtott számukra a nehéz időkben.

Az étterem étlapján klasszikus ukrán fogások szerepelnek, igaz, ezek mindegyikét kreatív módon gondolja újra a szobrászból lett séf, aki szerint

az ukrán konyha az egyik legkifinomultabb a világon.

A borscs és a Kijevi csirke mellett

megkóstolhatjuk a cukkinis palacsintát, a füstölt pisztrángot, valamint az ősi ukrán receptek szerint fermentált zöldségeket is. Természetesen nem hiányozhatnak a vodkás ételpárosítások sem, a borlapon pedig az ukrán bortermelők mellett grúz és más kelet-európai borok is szerepelnek.

Mint ismert, Jurij Kovrizsenko séf és társa, Olga Cibitovszka a háború kitörésekor rekedt az Egyesült Királyságban, éppen akkor, amikor vacsorát tartottak a londoni nagykövetségen. Azóta minden energiájukat arra fordítják, hogy adományokat gyűjtsenek. Az elmúlt időszakban húsz jótékonysági esten több mint négyszázezer fontot, azaz nagyjából 186 millió forintot gyűjtöttek össze.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Richard Clatworthy és Getty Images)

háború | ukrán menekültek | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom