Close
Csodálatos japán alternatíva ez az előre elkészített és megrendelhető otthon

Csodálatos japán alternatíva ez az előre elkészített és megrendelhető otthon

Stílusos, komfortos, megengedhető, és sok generációra tervezték. Íme a Muji válasza az egyszerű házépítésre és a békés életre.

A japán Muji építésziroda és dizájnstúdió alkotta meg a Yō no Ie (Egyszerű ház) névre keresztelt otthont, mellyel a letisztult, egyszerű és megengedhető árú külvárosi házigényre ad gyönyörű választ. Japánban nem mindig egyszerű kerthez vagy kültéri területhez jutni, ebben a teraszos házban viszont már ez is eleve adott. A hetvennégy négyzetméteres, egyszintes épület a japán minimalizmus és kifinomult esztétika dicsérete, melyben minden együtt van a meghitt otthonossághoz.

A házat világos fával és fehér falakkal alakították ki, három ajtón lehet bejutni rajta és kijutni a teraszra, melybe egy biztonságos tűzrakóhelyet is terveztek. A ház alaprajzát meg lehet változatni, valamint már megvásárlás után is alakítható a ház, mivel a Muji kifejezetten sok generációs használatra ajánlja a házat, ami képes kéz-a-kézben átalakulni a változó igényekkel.

A ház egyelőre még csak Japánban érhető el, ára 15 980 000 jen, azaz körülbelül negyvenhatmillió forint. A minimál esztétikájáról és egyszerű, de nagyszerű megoldásairól híres Mujinak nem ez az első előre megépített háza: a Ki no Ie, a Mado no Ie, az Ablakház és a Tate no Ie is mind-mind ilyen projektek, valamint terveztek egy kilenc négyzetméteres kompakt házat is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Muji

japán | építészet | előre elkészített ház | előre megépített ház | családi ház

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram