Close
Csodálatos japán alternatíva ez az előre elkészített és megrendelhető otthon

Csodálatos japán alternatíva ez az előre elkészített és megrendelhető otthon

Stílusos, komfortos, megengedhető, és sok generációra tervezték. Íme a Muji válasza az egyszerű házépítésre és a békés életre.

A japán Muji építésziroda és dizájnstúdió alkotta meg a Yō no Ie (Egyszerű ház) névre keresztelt otthont, mellyel a letisztult, egyszerű és megengedhető árú külvárosi házigényre ad gyönyörű választ. Japánban nem mindig egyszerű kerthez vagy kültéri területhez jutni, ebben a teraszos házban viszont már ez is eleve adott. A hetvennégy négyzetméteres, egyszintes épület a japán minimalizmus és kifinomult esztétika dicsérete, melyben minden együtt van a meghitt otthonossághoz.

A házat világos fával és fehér falakkal alakították ki, három ajtón lehet bejutni rajta és kijutni a teraszra, melybe egy biztonságos tűzrakóhelyet is terveztek. A ház alaprajzát meg lehet változatni, valamint már megvásárlás után is alakítható a ház, mivel a Muji kifejezetten sok generációs használatra ajánlja a házat, ami képes kéz-a-kézben átalakulni a változó igényekkel.

A ház egyelőre még csak Japánban érhető el, ára 15 980 000 jen, azaz körülbelül negyvenhatmillió forint. A minimál esztétikájáról és egyszerű, de nagyszerű megoldásairól híres Mujinak nem ez az első előre megépített háza: a Ki no Ie, a Mado no Ie, az Ablakház és a Tate no Ie is mind-mind ilyen projektek, valamint terveztek egy kilenc négyzetméteres kompakt házat is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Muji

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom