Close
Egészen mostanáig titokban tartották, hogy az Antarktiszon milyen hihetetlen festményt fedeztek fel

Egészen mostanáig titokban tartották, hogy az Antarktiszon milyen hihetetlen festményt fedeztek fel

Egy papírhalom alatt bukkantak rá az Antarktiszon arra a képre, amelyen egy apró énekesmadár látható. A kunyhót, ahol az értékes alkotást találták, még a norvég felfedezők építettek 1899-ben az Adare-foknál, később pedig Robert Falcon Scott, a Brit Királyi Haditengerészet tisztjének kutatócsapata használta a déli-sarki expedíciók során.

Az Antarktisz legöregebb épületében felfedezett, de nagyon sokáig titokban tartott festményről úgy vélik, hogy

Edward Wilson brit tudós munkája, aki a tragikusan végződött 1912-es déli-sarki expedíción vesztette életét.

Az Edward Wilson által megfestett énekesmadár

A Déli-sark örökségét felügyelő Antarctic Heritage Trust munkatársa, Josefin Bergmark-Jimenez pályafutása legjelentősebb pillanatának nevezte az akvarell felfedezését.

A Terra Nova expedíció 1910-től 1913-ig tartott

A szakember Wilson egyéb műalkotásainak elemzését követően állapította meg, hogy az 1872-ben, az angliai Cheltenhamben született brit tudós festette a képet, amelyen az 1899-es dátum, a fakúszfélék felirat és egy nagy T betű is látható. Bergmark-Jimenez szerint az, hogy az alkotás szinte tökéletes állapotban maradt fenn, annak köszönhető, hogy

egy csomó papírlap közé szorulva, teljes sötétségben és hidegben töltötte az elmúlt több mint száz évet,

ami ideális környezet a fényre kifejezetten érzékeny vízfestmények számára.

Robert Falcon Scott 1912-ben az Antarktiszon

Robert Falcon Scott 1912 januárjában érte el a Déli-sarkot, egy hónappal elmaradva Roald Amundsentől, aki elsőként hódította meg az Antarktiszt. Scott négy társával együtt a jégmezőn vesztette életét, visszaúton a bázisuk felé. A leveleik, naplóik felfedezését követően nemzeti hősökként ünnepelték az expedíció tagjait.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Íme egy "csodaszer", ami megmentheti az emberiséget
Megtalálták az elveszett aranyvárost Egyiptomban
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom