Close
Most megtudhatod, mennyit keresnél a munkáddal egy másik országban

Most megtudhatod, mennyit keresnél a munkáddal egy másik országban

Már ha egyáltalán akarod tudni.

A kalkulációhoz a biztosítással foglalkozó William Russell a Glassdoor adatai alapján harmincnyolc ország (többek között Franciaország, Costa Rica, Kanada, Új-Zéland, Anglia és Japán) harminchat különböző munkakörének átlagfizetését szedte össze.

Ahhoz, hogy megnézzük, mennyit keres egy hasonló foglalkozást űző mondjuk Angliában, Olaszországban vagy Ausztriában, csupán annyit kell tenni, hogy kiválasztjuk a legördülő menüből a munkakörünket, a kalkulátor pedig máris mutatja az egyes országokban a szakma átlagfizetését. A pozíciók a baristától a könyvelőig terjednek, és a fizetések átválthatók amerikai dollárra is.

De mint tudjuk, a fizetés nem minden. Ha a megélhetési költségek – lakbér, étkezés, közüzemi szolgáltatások és szórakozás – egy országban magasnak számítanak, akkor a fizetés csak egy bizonyos határig lesz elég. Ezért a William Russell a megélhetési költségek alapján is sorrendbe állítja a harmincnyolc országot.

Például, lehet, hogy Mexikóban kevesebb a fizetésed mondjuk Svájchoz képest, de az alacsonyabb megélhetési költségek miatt előbbi országban jobban járhatsz.

Apropó megélhetés: a többféle szempont alapján megállapított rangsor szerint Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legmagasabbak az árak, míg Indonéziában, Indiában és Törökországban a legalacsonyabbak.

A kalkulátort itt lehet állítgatni.

Eleged van abból, hogy ugyanabban az unalmas irodában, vagy csekély mértékben inspiráló munkakörnyezetben kell naponta teljesítened? Képzeld el, mennyivel jobb lenne a szépséges Olaszországból dolgozni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

foglalkozás | munka | külföld | fizetés | munkabér

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram