Most megtudhatod, mennyit keresnél a munkáddal egy másik országban

Már ha egyáltalán akarod tudni.

A kalkulációhoz a biztosítással foglalkozó William Russell a Glassdoor adatai alapján harmincnyolc ország (többek között Franciaország, Costa Rica, Kanada, Új-Zéland, Anglia és Japán) harminchat különböző munkakörének átlagfizetését szedte össze.

Ahhoz, hogy megnézzük, mennyit keres egy hasonló foglalkozást űző mondjuk Angliában, Olaszországban vagy Ausztriában, csupán annyit kell tenni, hogy kiválasztjuk a legördülő menüből a munkakörünket, a kalkulátor pedig máris mutatja az egyes országokban a szakma átlagfizetését. A pozíciók a baristától a könyvelőig terjednek, és a fizetések átválthatók amerikai dollárra is.

De mint tudjuk, a fizetés nem minden. Ha a megélhetési költségek – lakbér, étkezés, közüzemi szolgáltatások és szórakozás – egy országban magasnak számítanak, akkor a fizetés csak egy bizonyos határig lesz elég. Ezért a William Russell a megélhetési költségek alapján is sorrendbe állítja a harmincnyolc országot.

Például, lehet, hogy Mexikóban kevesebb a fizetésed mondjuk Svájchoz képest, de az alacsonyabb megélhetési költségek miatt előbbi országban jobban járhatsz.

Apropó megélhetés: a többféle szempont alapján megállapított rangsor szerint Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legmagasabbak az árak, míg Indonéziában, Indiában és Törökországban a legalacsonyabbak.

A kalkulátort itt lehet állítgatni.

Eleged van abból, hogy ugyanabban az unalmas irodában, vagy csekély mértékben inspiráló munkakörnyezetben kell naponta teljesítened? Képzeld el, mennyivel jobb lenne a szépséges Olaszországból dolgozni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

kalkulátor | fizetés | munkabér | foglalkozás | munka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom