Close
Végre az olaszok is meglépik azt, amiről sok munkavállaló álmodozik

Végre az olaszok is meglépik azt, amiről sok munkavállaló álmodozik

Horvátország és Spanyolország után Olaszország lehet a következő trendkövető.

Eleged van abból, hogy ugyanabban az unalmas irodában, vagy csekély mértékben inspiráló munkakörnyezetben kell naponta teljesítened? Képzeld el, mennyivel jobb lenne a szépséges Olaszországból dolgozni.

A hangulatos piazzákon napozni, finom tésztát vacsorázni, esténként olasz bort kortyolgatni…Álomszerűen hangzik, nem?

Hamarosan valósággá válhat az álom.

Olaszország “digitális nomád” vízumot tervez bevezetni, hogy a szabadúszók és távmunkások könnyebben élhessenek és dolgozhassanak az országban.

Az ehhez hasonló programokat rendre azért indítják, hogy megszólítsák azt a rengeteg embert, akik a világjárványnak köszönhetően rájöttek, hogy a munkájuk egyáltalán nem igényel állandó kötődést egy bizonyos helyhez és tulajdonképpen bárhonnan el tudják végezni a feladataikat.

Olaszország a világszerte elterjedt home office-trendet szeretné kihasználni, és a digitális nomádok segítségével lendítené fel a gazdasági életét. De hogy a gyakorlatban pontosan mikor valósul meg a “nomadi digitali” program, az egyelőre nem ismert.

A The Local szerint egy januárban benyújtott törvénytervezetben szerepel egy új vízumkategória a távmunkások számára, a rendszer beindításához azonban még egy másik, a konkrétumokat részletező törvényre lesz szükség.

Velence egyébként korábban már bejelentette, hogy olyan rendszert hoz létre, melynek célja a fiatal távmunkások bevonzása és a városközpont újbóli benépesítése. Portugália, Németország és Horvátország szintén elindította már vízumprojekteket a digitális nomádok számára, míg Spanyolországban jelenleg folyik a távmunkások vízumhoz jutását megkönnyítő törvénytervezet kidolgozása.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

távmunka | olaszország | home office | digitális nomád | vízum

FOLYTASD EZZEL

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom