Close
Ez az ország úgy döntött, visszatér a normalitáshoz, és a digitális nomádokat is befogadja

Ez az ország úgy döntött, visszatér a normalitáshoz, és a digitális nomádokat is befogadja

Annak ellenére, hogy világszerte egy több korlátozó intézkedést vezetnek be a koronavírus újabb hulláma miatt, Portugália mindent megtesz annak érdekében, hogy visszatérjen a normalitáshoz, és közben még a digitális nomádoknak is kedvezzen.

Rita Marquès portugál idegenforgalomért felelős miniszter az Euronews-nak nyilatkozott az ország megítéléséről és azokról az intézkedésekről, amelyeket azért hoztak, hogy minél több távmunkást Portugáliába csábítsanak.

Innovatív, modern, lüktető ország felfedezésre váró kincsekkel

„Az emberek egy barátságos, befogadó, hiteles országnak tartanak minket, de divatosnak, innovatívnak és modernnek is látnak bennünket. Ez pedig egy wow-effektust hoz létre” – mondja Marquès, hozzátéve, nemcsak azok tudják felfedezni Portugáliát, akik először járnak az országban, hanem a visszatérő utazók is újabb és újabb arcát fedezhetik fel.

Ez a semmihez sem hasonlítható élmény mágnesként vonzza a digitális nomádokat, az ország pedig kitárta karjait előttük.

Olyan versenyképes környezetet teremtettek, amely lehetővé teszi a távmunkásoknak, hogy ne csak szórakozzanak vagy nyaraljanak Portugáliában, hanem onnan is dolgozzanak.

A miniszter az ország belső részét azoknak ajánlja, akik szeretik a kalandokat, a túrázást, de szívesen kerékpároznak is. Számukra Alentejo vagy az UNESCO Világörökség részeként számontartott Douro-völgy lehet az ideális célpont. Ez utóbbit tartják a világ egyik legrégebbi borvidékének, ahol gyönyörű szőlőültetvényeket találhatunk, de a kikötőkből sétahajózásra is indulhatunk.

Érvényben lévő utazási korlátozások

Portugália a teljesen oltott digitális nomádokat várja, nekik nem kell semmilyen tesztet elvégezniük, csupán a  távolságtartás szabályait kell betartaniuk. Az országban jelenleg nem kell beltérben maszkot viselni. A miniszter úgy fogalmazott:

visszatértek a normalitáshoz, vagy legalábbis ahhoz, amit annak gondolnak.

Miért pont Portugália?

Marquès szerint Portugália könnyen megközelíthető és kiváló ár-érték arányt kínál az utazók számára. Emellett szép az időjárás, jó a bor, a sör finom, a golfrajongókat pedig remek pályákkal várják. Az ország tökéletes választás azoknak is, akik a városnézések során szeretnek fejest ugrani a helyi kultúrába.

„Elmehetsz Lisszabonba, vagy Portóba borozni. Ha golf- vagy szörfimádó vagy, akkor irány Algarve vagy Madeira, de Nazaréban is szép hullámokat találsz!”– teszi hozzá.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

portugália | nagy sztori | home office | távmunkás | lisszabon

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom