Close
Portugália legújabb szállodája leköltözött a föld alá

Portugália legújabb szállodája leköltözött a föld alá

A Manuel Aires Mateus építész által megalkotott hotel a Silent Living szállodacsoport legújabb tagjaként tündököl.

Az elmúlt évtizedben Portugália turisztikai népszerűsége folyamatosan nőtt, ez pedig pozitívan hatott az építészeti kreativitásra is, hiszen sorra nyitottak olyan butikhotelek, amelyeket kiemelkedő helyi építészek, például a Pritzker-díjas Álvaro Siza és Manuel Aires Mateus álmodott meg.

A Silent Living kis szállodacsoport legújabb tagja egy gyönyörű hatszobás szálloda, amely Lisszabon hét dombjának egyikén, a Casa na Terrán fekszik néhány lépésre az Alquevától, Európa legnagyobb mesterséges tavának partjaitól. A szálloda különlegessége, hogy a föld alatt alakították ki egy olyan ingatlan helyén, amely a tó létrejötte során víz alá került.

A cél az volt, hogy az épület a lehető leginkább beolvadjon a környezetébe.

A szálloda fő anyaga a beton, a legtöbb helyiség pedig valóban bunkerszerűen a föld alatt húzódik. Az egyetlen látható elem egy lombkorona, kör alakú tetőablakkal. Ez alatt a közös helyiségek mellett egy terasz is található, ahonnan kora reggel és napnyugtakor különösen lenyűgöző kilátás nyílik a tóra.

A belső tereket a csend inspirálta. A betont lágyítják, és harmonikus hangulatot árasztanak magukból a natúr faelemek, az egyedi bútorok, melyek közül a legtöbb lokális alapanyagok felhasználásával, a helyi kézművesek közreműködésével készült. A koncepció – miszerint a belsőépítészet és az építészet sokkal inkább érezhető, mint látható – a hálószobákban, a fehér csempékbe burkolt fürdőhelyiségekben is visszaköszön.

A környék számos szabadidős programmal várja a látogatókat, a dombok kiváló túraútvonalakat, sportolási lehetőségeket rejtenek, de érdemes ellátogatni a közeli Monsaraz középkori faluba is. Akik teljesen visszavonulnának a világ elől, a szálloda privát szakácsát is igénybe vehetik, hogy aztán hátradőlve, pihenve élvezzék a legmélyebb csendet.

Ennél meghökkentőbb szállodába aligha lehet szobát foglalni Hollandiában, ez pedig az az európai város, amelynek szinte minden szállodája környezet­védelmi minősítéssel rendelkezik.

(Fotók: silentliving.pt)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom