Close
Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

Több mint fél kilométeres hosszával a portugáliai 516 Arouca a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, melyet már el is foglalhattak a kirándulók.

A híd építése ugyan még 2020 őszén befejeződött, csupán április végén nyitották meg a nagyközönség számára.

Az 516 méteres fesztávolságáról elnevezett híd az ország északi részén, a Paiva folyó felett feszül, és bár a magassága szédítő élményt kínál mindenkinek, az első látogatói, a helyi portugál lakosok kifejezetten élvezték az átkelést rajta.

Sőt, tériszonyosoknak ajánlják, hiszen séta közben pillanatok alatt le tudják küzdeni félelmeiket.

Az acélkábelekből és fémrácsokból álló építmény biztonságot sugároz, lenyűgöző panorámát kínál.

Különlegessége, hogy mindkét oldalán két V alakú betontorony közé függesztették fel, a közepénél pedig egy kicsit megereszkedik. Kényelmes sétával nagyjából tíz perc alatt lehet átkelni rajta.

Májusban adják át a túrázóknak Kanada legújabb függőhídját is, amelyről páratlan kilátás nyílik a Columbia- és a Sziklás-hegységre.

(Fotók: Ponte516arouca.com)

utazás | függőhíd | átadták | portugália

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram