Close
Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

Több mint fél kilométeres hosszával a portugáliai 516 Arouca a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, melyet már el is foglalhattak a kirándulók.

A híd építése ugyan még 2020 őszén befejeződött, csupán április végén nyitották meg a nagyközönség számára.

Az 516 méteres fesztávolságáról elnevezett híd az ország északi részén, a Paiva folyó felett feszül, és bár a magassága szédítő élményt kínál mindenkinek, az első látogatói, a helyi portugál lakosok kifejezetten élvezték az átkelést rajta.

Sőt, tériszonyosoknak ajánlják, hiszen séta közben pillanatok alatt le tudják küzdeni félelmeiket.

Az acélkábelekből és fémrácsokból álló építmény biztonságot sugároz, lenyűgöző panorámát kínál.

Különlegessége, hogy mindkét oldalán két V alakú betontorony közé függesztették fel, a közepénél pedig egy kicsit megereszkedik. Kényelmes sétával nagyjából tíz perc alatt lehet átkelni rajta.

Májusban adják át a túrázóknak Kanada legújabb függőhídját is, amelyről páratlan kilátás nyílik a Columbia- és a Sziklás-hegységre.

(Fotók: Ponte516arouca.com)

FOLYTASD EZZEL
A dizájn ikonjainak termékeire csaphatsz le kedvező áron a héten
Egy elképesztő végtelenített medencével írta be magát a rekordok könyvébe Dubaj
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom