Close
Velence digitális nomádokkal és szabadúszókkal népesítené be belvárosát

Velence digitális nomádokkal és szabadúszókkal népesítené be belvárosát

A Venywhere programot kifejezetten a digitális nomádoknak dolgozták ki, ráadásul olyan további, úgynevezett “concierge szolgáltatásokat” is kínálnak, amik segítik az újonnan érkezőket a szerelmesek városában.

A világ egyik legvarázslatosabb városa, a romantikus csatornákkal szabdalt, művészetekben úszó, történelmi építészettel rendelkező Velence új programot alkotott meg a digitális nomádok számára.

A Venywhere célja, hogy arra csábítsa a home office-ban dolgozókat, hogy költözzenek a városba, és

töltsék meg élettel és munkával a jelenleg kihasználatlan lakó- és kereskedelmi tereket.

A kezdeményezés 2021 decemberében indult el és olyan “concierge szolgáltatások” segítségével támogatják az új lakosok letelepedését, beilleszkedését mint például a vásárlással vagy egészségügyi ellátással kapcsolatos tanácsadások.

Nem csupán Velence az egyetlen olasz város, ami kitárta a kapuit a szabadúszók előtt. Tavaly áprilisban hasonló program indult el Firenzében is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

távmunka | digitális nomád | velence | utazás | szabadúszó

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram