Velence digitális nomádokkal és szabadúszókkal népesítené be belvárosát

A Venywhere programot kifejezetten a digitális nomádoknak dolgozták ki, ráadásul olyan további, úgynevezett "concierge szolgáltatásokat" is kínálnak, amik segítik az újonnan érkezőket a szerelmesek városában.

A világ egyik legvarázslatosabb városa, a romantikus csatornákkal szabdalt, művészetekben úszó, történelmi építészettel rendelkező Velence új programot alkotott meg a digitális nomádok számára.

A Venywhere célja, hogy arra csábítsa a home office-ban dolgozókat, hogy költözzenek a városba, és

töltsék meg élettel és munkával a jelenleg kihasználatlan lakó- és kereskedelmi tereket.

A kezdeményezés 2021 decemberében indult el és olyan "concierge szolgáltatások" segítségével támogatják az új lakosok letelepedését, beilleszkedését mint például a vásárlással vagy egészségügyi ellátással kapcsolatos tanácsadások.

Nem csupán Velence az egyetlen olasz város, ami kitárta a kapuit a szabadúszók előtt. Tavaly áprilisban hasonló program indult el Firenzében is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

távmunkás | szabadúszó | velence | utazás | home office

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom