Close
Új világ Velencében: csak bizonyos számú turistát engednek be a városba

Új világ Velencében: csak bizonyos számú turistát engednek be a városba

Az olasz hatóságok bejelentették, hogy a tömegturizmus visszaszorítása érdekében korlátozni fogják a Velencébe érkezők számát.

Korábbi adatok szerint eddig naponta mintegy 100 ezer turista sétálhatott Velence terein.

2022-ben azonban már nem lehet csak úgy bejárni a lagúnák városát.

A turisták nemsokára csak akkor látogathatják Velencét, ha előtte online lefoglalták az öteurós belépőjüket. A jegyek csupán egy napra lesznek érvényesek – a terv ezzel az, hogy korlátozzák az újonnan érkezők létszámát.

“A cél a város számára megterhelő egynapos trip, vagyis az egy napra érkezők és gyorsan távozók visszaszorítása, és ehelyett az ún. lassabb turizmus ösztönzése” – magyarázta Simone Venturini, a város turizmusért felelős alpolgármestere.

A hamarosan üzembe állítandó beléptető kapuk már megérkeztek Velencébe, hogy lezárják a történelmi városrészek fő bejáratait. Ötszáz kamera figyeli majd a látogatók áramlását, folyamatosan képeket mutatva az utcákról, hogy felkutassák az esetlegesen eltévedt turistákat.

A rendőrség az okostelefonok adatainak köszönhetően valós időben is képes lesz megállapítani az emberek személyazonosságát. “Ha az adatokat összesített, anonim formában adom meg, akkor pontosan láthatjuk, hogy kikről van szó: 977 külföldi, 800 olasz, 135 helyi lakos és 139 ingázó” – árulta el Maria Teresa Maniero, a velencei rendőrség parancsnokhelyettese.

A rendszer ellenben úgy van beállítva, hogy a helyi lakosok szabadon mozoghassanak.

Az elmúlt években Velence leginkább azért került a címlapokra, mert egyike lett azon európai városoknak, ahol az éghajlatváltozás komoly gondokat okoz. Az árvizek, illetve a csatornák mentén emelkedő vízszint mellett azonban akadnak még további problémák is, amikkel a helyieknek szembe kell nézniük.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

fizető kapu | korlátozás | velence | turisták | tömegturizmus

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom