Close
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében

Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében

Szeptember közepén hivatalosan is elindították Velencében a Noé hegedűje programot, amelynek keretében egy vonósnégyes játssza el Vivaldi A négy évszak című klasszikusát. A tizenkét méter hosszú, lebegő hegedű Livio de Marchi szobrász alkotása, és először augusztusban szállt vízre egy próbaút során.

Livio de March egy velencei szobrász, már több fából készült alkotását is vízre vitte. Járt már Velence csatornáin egy óriási papírkalap, magas sarkú cipő és egy Ferrari F50 is. Noé hegedűjének az ötlete a tavalyi karantén ideje alatt pattant ki a művész fejéből, mely az újjászületést szimbolizálja. A hegedű nagyjából tizenkét méter hosszú és négy méter széles, hat különböző fa felhasználásával készült.

A hegedűt úgy alkotta meg, hogy négy részből álljon, így könnyen össze lehet szerelni, és a szállítása sem okoz nagy kihívást, akár az egész világot is bejárhatja majd.

„Ahogy Noé az állatokat a bárka fedélzetére terelte, hogy megmentse őket, úgy fogjuk mi is terjeszteni ezen a hegedűn a művészetet” – nyilatkozta a szobrász.

Mostanában elég sokat írtunk az itáliai Velencéről. Végre hivatalossá válnak az eddigi ígéretek, amelyek ezt a csodás várost óvják. Aztán ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben. A tudósok szerint ez arra utal, hogy évszázadokkal Velence ötödik századi alapítása előtt már jelentős települések lehettek a környéken. Velence varázslatossága ugye mindenkit magával ragad, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy jóval több egy városnál. Száztizennyolc sziget és páratlan lagúnák alkotják, amit most a vaporettók mellett egy egészen hihetetlen halászhajóról is felfedezhetünk.

(Forrás: Designboom, fotók: Gallery Livio De Marchi)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom