Close
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében

Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében

Szeptember közepén hivatalosan is elindították Velencében a Noé hegedűje programot, amelynek keretében egy vonósnégyes játssza el Vivaldi A négy évszak című klasszikusát. A tizenkét méter hosszú, lebegő hegedű Livio de Marchi szobrász alkotása, és először augusztusban szállt vízre egy próbaút során.

Livio de March egy velencei szobrász, már több fából készült alkotását is vízre vitte. Járt már Velence csatornáin egy óriási papírkalap, magas sarkú cipő és egy Ferrari F50 is. Noé hegedűjének az ötlete a tavalyi karantén ideje alatt pattant ki a művész fejéből, mely az újjászületést szimbolizálja. A hegedű nagyjából tizenkét méter hosszú és négy méter széles, hat különböző fa felhasználásával készült.

A hegedűt úgy alkotta meg, hogy négy részből álljon, így könnyen össze lehet szerelni, és a szállítása sem okoz nagy kihívást, akár az egész világot is bejárhatja majd.

„Ahogy Noé az állatokat a bárka fedélzetére terelte, hogy megmentse őket, úgy fogjuk mi is terjeszteni ezen a hegedűn a művészetet” – nyilatkozta a szobrász.

Mostanában elég sokat írtunk az itáliai Velencéről. Végre hivatalossá válnak az eddigi ígéretek, amelyek ezt a csodás várost óvják. Aztán ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben. A tudósok szerint ez arra utal, hogy évszázadokkal Velence ötödik századi alapítása előtt már jelentős települések lehettek a környéken. Velence varázslatossága ugye mindenkit magával ragad, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy jóval több egy városnál. Száztizennyolc sziget és páratlan lagúnák alkotják, amit most a vaporettók mellett egy egészen hihetetlen halászhajóról is felfedezhetünk.

(Forrás: Designboom, fotók: Gallery Livio De Marchi)

a négy évszak | hegedű | szobor | vivaldi | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram