Close
Exkluzív halászhajóról is meghódítható már Velence

Exkluzív halászhajóról is meghódítható már Velence

Velence varázslatossága mindenkit magával ragad, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy jóval több egy városnál. 118 sziget és páratlan lagúnák alkotják, amit most a vaporettók mellett egy egészen hihetetlen halászhajóról is felfedezhetünk.

Az Eolo névre hallgató halászhajó tulajdonosa Mauro Stoppa, aki nemcsak a lagúnák királya, de világszínvonalú séf is. Ötvenhat méteres bárkája pedig tizenkét fő befogadására is képes az egy, vagy többnapos hajóutak során.

A kalandtúra messze elkerüli a nyüzsgő turistanegyedeket, sokkal inkább feltárja a helyi érdekességeket és a rejtett kincseket, így megmutatja San Lazzaro örmény kolostorát Tiepolo remekművel és 3500 éves egyiptomi múmiával. A vendégek találkoznak a helyi halászokkal és kézművesekkel is, hiszen ellátogatnak Buranóra, amely csipkéiről és szivárvány-színekben pompázó házairól híres, valamint Torcellóra is, aminek harangtornyáról szenzációs kilátás nyílik a lagúnára.

Az Art in the Lagoon expedíció azonban ennél még többet nyújt. Mauro Stoppa ugyanis Allison Zurfluh svájci művésszel társult és arra ösztönzik a vendégeiket, hogy maguk is vessék papírra mindazt, amit az utazás ad nekik.

Akvarell-készleteket kapnak a látogatók, sőt, még a festővel közösen is alkothatnak csodálatos műveket a lagúna titkairól, gondolákról, kolostorokról, vagy a környék páratlan élővilágáról.

Búcsúajándékként Allison mindenkinek egy dedikált alkotással kedveskedik, amit magukkal vihetnek, hogy az utazás emlékét örökre megőrizhessék.

Mauro és Allison elszánt védelmezői a lagúna sérülékeny ökoszisztémájának, így mindent megtesznek, hogy a hajóút maximálisan megfeleljen a fenntarthatóság követelményeinek. A három- és hatnapos körutazások során régi halászházakban, négyszáz éves fogadókban és exkluzív szállodákban is megszállhatnak a vendégek, akik minden este világhírű éttermekben vacsorázhatnak.

A motorcsónakok által felkavart hullámok már jó ideje fenyegetik a lagúnák városát. Erodálják a régi épületek alapjait, aminek következtében azok akár össze is omolhatnak. Az Olaszországban csak moto ondoso néven emlegetett eróziót a motorcsónakok, vízibuszok és kompok jóvoltából az épületek falához csapódó hullámok okozzák. A problémára a Salone di Nautica hajókiállításon bemutatott új elektromos hajó lehet a megoldás.

(Fotók: Paolo Spigariol)

 

velence | utazás | hajó

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram