Munkaerő-kölcsönzés, ami a vállalatok számára is biztonságos

A munkaerő-hiány egyre nagyobb méreteket ölt. Az ettől szenvedő vállalatok számára megoldást jelenthet, ha munkaerő-kölcsönző céggel kötnek megállapodást, de az együttműködés más szempontok miatt is hasznos és teljesen biztonságos. Mutatjuk a tudnivalókat!

Mit csinál egy munkaerő-kölcsönző cég?

A munkaerő-kölcsönzés napjainkban egyre felkapottabb, sok vállalat él ennek lehetőségével. Ugyanis a munkaerő-kölcsönzés egy olyan atipikus foglalkoztatási forma, mely minden résztvevő számára haszonnal jár.

A piacon sorra jelennek meg a kölcsönzéssel foglalkozó cégek, érdemes azonban olyat választani, amelynek többéves tapasztalata van már. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző például már évtizedek óta létezik, és a gyártó- és szolgáltatóiparban többezer fő kölcsönzése során szerzett tudásukat felhasználva szolgálják ki magas szinten ügyfeleik igényeit.

A folyamatban végeredményben hárman vesznek részt: a munkavállaló, a kölcsönző cég és a munkaadó vállalat. Köztük jön létre olyan megállapodás, amely mindenki számára jogszerű, biztonságos és eredményes. Ismerjük meg ennek részleteit is!

A munkaerő-kölcsönzés miért jó a vállalatnak?

Az újdonságokkal szemben bizalmatlanabbak az emberek, ezért van az, hogy egyes vállalatok idegenkednek attól hogy kapcsolatba lépjenek munkaerő-kölcsönző céggel. Pedig ez egy nagyon gyümölcsöző együttműködés lehet mindkét oldalról!

Az előnyök a következők: a kölcsönző cégek saját munkatársakkal rendelkeznek, akiknek a feladatuk meghirdetni a pozíciókat, és megtalálni a legjobb embereket rájuk. Mivel jól értenek a kékgalléros dolgozók nyelvén, és ismerik az általuk használt csatornákat, sokkal eredményesebben végzik el ezt a feladatot, mint az adott cég HR-osztálya.

Másrészt azért is szerencsés a segítségüket igénybe venni, mert nemcsak a toborzás során járhatnak sikerrel a munkaerő-kölcsönzők. Nekik később is sokkal inkább megnyílnak a munkavállalók, így a felmondások mértéke is csökkenhet. Őszintébben tudnak beszélni a dolgozók a felmerülő problémákról, ráadásul a kölcsönző cég munkatársai munkaidőn kívül is elérhetők.

További előnyök

A költséghatékonyság is fontos szempont lehet az együttműködés során. Sokan nincsenek tisztában azzal, kinek a feladata a bérek kifizetése ilyen esetben. Nos, ez is a munkaerő-kölcsönző cég hatáskörébe tartozik, ahogy az ezzel járó papírmunka is. A kölcsönvevő cég pedig egy költségszámlát kap a teljes szolgáltatásról.

Az adóterhek, járulékok befizetése is a kölcsönző cégre hárul, a béren kívüli juttatások tekintetében viszont meg kell egyezni. Az egyenlő bánásmód elvét kötelező betartani itt is. Nem kerülhet hátrányba az a munkavállaló, akit nem maga a vállalat alkalmaz.

A kiléptetésnél sincs gondja a megbízónak: ezt is a munkaerő-kölcsönző cég munkatársai végzik. Az sem gond, ha hirtelen leépítésre kerül sor, hiszen a dolgozók gyakran azonnal el tudnak helyezkedni máshol a kölcsönzés révén.

Így tehát látható, hogy mindenkinek hasznos és biztonságos egy ilyen együttműködés.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom