Mutatunk 12 káprázatos épületet az Architizer-díj döntősei közül

A New York-i Architizer építészeti magazin közzétette az A+Awards döntőseit. Ez a legátfogóbb építészeti díj a világon, amelyre ötezernél is többen neveztek több mint nyolcvan országból, így a zsűrinek kemény munkát jelenthetett kiválasztani a 126 kategória összesen 628 döntősét. Nem életszerű egy ilyen népes mezőny minden tagját megmutatni, ellenben az általunk kiválasztott 12 épületet mindenképpen érdemes megismerni, és esetleg utánanézni azoknak, amelyek megragadják olvasóink figyelmét.

A 2024-es program a felújításokra és az újrahasznosításra összpontosít, a zsűri értékelési szempontjai közt pedig kiemelt súllyal szerepelt a forma és a funkció mellett a társadalmi és környezeti hatás is. Kissé átfogóbban a reménytelibb jövő meggyőző vízióit kereste a zsűri az idei projektekben, melyektől egyúttal az építészet szerepének újragondolását is várja.

(Forrás: Architizer, nyitókép: c/o Domain Architects)

építészet | architizer | A+Award

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom