Close
Aki imádja a műtárgyakat, annak május végén lesz tökéletes napja

Aki imádja a műtárgyakat, annak május végén lesz tökéletes napja

Annyi a program a Műtárgyak Éjszakáján, hogy alig győzzük felsorolni. 

Egy május 30. és június 1. közötti háromnapos rendezvényről van szó: Budapest ötven helyszínén több mint száz eseményből lehet válogatni, ha odavagyunk a műtárgyakért.

És akkor a programok: be lehet nézni a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé,  különféle előadásokon számtalan izgalmas témáról hallhatunk érdekességeket a szakma kiválóságaitól a porcelánoktól a műtárgyhamisítványok természettudományos vizsgálatáig. Szétnézhetünk raktárakban, restaurátor- és műtárgykészítő műhelyekben, továbbá workshopokon a kalapkészítés, az ötvösművesség és a Herendi porcelánformázás praktikáit is kipróbálhatjuk.

Szerveznek még tematikus sétákat, ellátogathatunk műtermekbe, ahol betekinthetünk a művészi alkotófolyamatokba. A becsüsórákon a műtárgyak vizsgálatához szükséges gyakorlati tudást sajátíthatjuk el, amelyet az árveréseken rögtön ki is próbálhatunk, hogy a filmvetítésről, valamint a kellemes esti művészeti sétáról ne is szóljunk.

Jól hangzik, ugye? További részletekért, és jegyekért errefelé érdemes nézelődni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom