Close
Esterházyakhoz köthető különös kincsekből nyílik kiállítás ősszel a MET-ben

Esterházyakhoz köthető különös kincsekből nyílik kiállítás ősszel a MET-ben

A világhírű Metropolitan Museum of Art (MET) az Esterházy Magánalapítvány és a Kunsthistorisches Museum gyűjteményének darabjaiból rendez kiállítást New Yorkban

A Marking Marvels. Art, Technology and Entertainment at the Courts of Europe címmel megrendezendő kiállításon a barokk és reneszánsz kor különleges műtárgyait, technikai ritkaságait mutatják be, főként a kismartoni Esterházy Privatstiftung (Esterházy Magánalapítvány), a bécsi Kunsthistorisches Museum (Művészettörténeti Múzeum) valamint a Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Drezdai Állami Műgyűjtemények) kölcsönöztek műtárgyakat.

A tárlaton a világ negyven különböző múzeumának több mint kétszáz tárgyában gyönyörködhetünk. A bécsi Kunsthistorisches Museum a Habsburg-ház császár-királyi gyűjteményéből származó különösen értékes darabjaival, a Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Drezdai Állami Műgyűjtemények) Grünes Gewölbe múzeuma a Szász királyság korabeli műtárgyritkaságaival, az Esterházy Privatstiftung barokk ezüstbútor-gyűjteményével és Fraknó várának kincseivel (például a 17. századi barokk ötvösmunkák egyik legjelentősebb művével, David I. Schwestermüller Párisz ítéletét ábrázoló ezüstasztalával) az egykori európai udvartartásokat reprezentálják.

A kiállítás 2019. november 18. és 2020. március 1. között látható a MET-ben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cornelia Gobauer, Fotocredit Esterhazy)

FOLYTASD EZZEL
Péntektől egy hatalmas vízió részesei lehetnek a budapestiek
Európa legszebb borfesztiválját rendezik Budapesten
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom