Close
Esterházyakhoz köthető különös kincsekből nyílik kiállítás ősszel a MET-ben

Esterházyakhoz köthető különös kincsekből nyílik kiállítás ősszel a MET-ben

A világhírű Metropolitan Museum of Art (MET) az Esterházy Magánalapítvány és a Kunsthistorisches Museum gyűjteményének darabjaiból rendez kiállítást New Yorkban

A Marking Marvels. Art, Technology and Entertainment at the Courts of Europe címmel megrendezendő kiállításon a barokk és reneszánsz kor különleges műtárgyait, technikai ritkaságait mutatják be, főként a kismartoni Esterházy Privatstiftung (Esterházy Magánalapítvány), a bécsi Kunsthistorisches Museum (Művészettörténeti Múzeum) valamint a Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Drezdai Állami Műgyűjtemények) kölcsönöztek műtárgyakat.

A tárlaton a világ negyven különböző múzeumának több mint kétszáz tárgyában gyönyörködhetünk. A bécsi Kunsthistorisches Museum a Habsburg-ház császár-királyi gyűjteményéből származó különösen értékes darabjaival, a Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Drezdai Állami Műgyűjtemények) Grünes Gewölbe múzeuma a Szász királyság korabeli műtárgyritkaságaival, az Esterházy Privatstiftung barokk ezüstbútor-gyűjteményével és Fraknó várának kincseivel (például a 17. századi barokk ötvösmunkák egyik legjelentősebb művével, David I. Schwestermüller Párisz ítéletét ábrázoló ezüstasztalával) az egykori európai udvartartásokat reprezentálják.

A kiállítás 2019. november 18. és 2020. március 1. között látható a MET-ben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cornelia Gobauer, Fotocredit Esterhazy)

Close