Close
A szocializmus még sosem volt annyira szürreális, mint most

A szocializmus még sosem volt annyira szürreális, mint most

Hegedűs 2 László, az egyik legizgalmasabb hazai képzőművész új tárlata Prága után Budapesten látható.

Hegedűs 2 László Munkácsy- és Balázs Béla-díjas alkotó, képzőművész, A szocialista szürrealizmus titkos bája című vizuális szimfóniája Brüsszel és Prága után, a Budapesti Photo Festival és a Budapest Art Week hivatalos programjának a részeként, március 26-tól április 19-éig a Karinthy Szalonban látható. A tárlat képei, a kelet és nyugat két jellegzetes művészeti izmusának ötvözetéből jött létre. A szocializmus hivatalos és hamis művészetének vizuális lenyomatainak szürreális képmontázzsal való transzformálásával, a fikció műalkotássá, a művészet valóságává vált.

H2L

Hegedűs 2 műveire leginkább a mágikus realizmus a jellemző. A kiállított képeken minden valóságosnak tűnik, vagyis szinte már-már hihető. Fotómontázsai jellegzetes vizuális versek, személyes emlékek, melyeket látvánnyal teremt meg. Nem a realitás töredékei ezek az életnek, hanem sokrétegű történetek pillanatai, amelyeket gyanítunk, de amelyeket teljességükben nem tudunk felfogni, ennélfogva annál intenzívebben vésődnek a tudatunkba. Egy végtelen szellemi kaland, a megértés utáni vágy, kimondani a kimondhatatlant, valamit a kollektív emlékezetből. Mindenesetre Hegedűs 2 a néző észlelésével művészien játszik, és folyamatosan változtatja a játékszabályait.

A budapesti tárlat március 26-tól április 26-ig látható, a Karinthy Szalonban.

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom