Close
Soha ennyi Vermeert még nem láthattunk egyetlen falon

Soha ennyi Vermeert még nem láthattunk egyetlen falon

Johannes Vermeer lassú és fáradságos munkája során mindössze hatvanhat festményt alkotott, melyek közül csupán harmincnégy maradt meg az utókornak. A New York-i Metropolitan Museum of Art ezek közül ötöt tudhat magáénak, annyit, amennyit senki más a világon (néhány házzal odébb a Frick hármat tulajdonol). Szeptember végéig most láthatjuk őket, ha arrafelé járunk. 

Mostanában esett át nagyszabású renováláson a Met európai festményeit kiállító szekciója, úgyhogy ennek köszönhetően Vermeer műveit átköltöztették a megszokott helyükről egy kisebb helyiségbe. A szeptember 29-ig látható, A New Look at Vermeer című kiállítás ritka és valószínűleg egyszeri alkalom, hogy egy helyen, sőt, egy falon láthassunk ennyi Vermeert.

Csak hogy érzékeltessük, mennyire különleges lehetőség ez: Magyarországon először 2014 októberében volt látható egyik festménye, a Szépművészeti Múzeumban kiállított Az Asztronómus.

Ez öt Vermeer egyébként csak egy rövid ízelítő abból, ami október 16-án kezdődik a gigantikus New York-i múzeumban, akkor nyílik ugyanis a Holland mesterek a Metben című tárlat, amely során a múzeum saját németalföldi munkáiból állít ki hatvanöt festményt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: The Met, Getty Images)

Johannes Vermeer | kiállítás | met | tárlat | new york

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram