Így repülhetsz vissza isteni koktélokkal Budapest aranykorába

A Gresham-palotába már belépni is megtiszteltetés, a káprázat pedig még tovább emelkedik, ha rendelünk egy koktélt a Múzsa bárjában. Vagy inkább többet. Utazz velünk térben és időben Budapest egyik legszebb helyszínén, ahol az italozás élményéről valami egészen mást gondolnak, mint amit megszokhattunk.

Hol hagytam a legyezőm, szipkám, tollas kalapom?

Ezek a kiegészítők valamiért égetően elkezdenek hiányozni, ahogy a Múzsában az első koktélt leteszik elém. A Gresham-palota ámulatba ejtő, szecessziós miliőjében ülve hirtelen az olyan megszokott dolgok tűnnek furcsának és nem oda illőnek, mint az okostelefon; a hely valamilyen magnetikus erővel több, mint száz év után is magával ránt a saját korába: vissza a századforduló művészeinek és arisztokráciájának pezsgő életébe.

De nem csupán a világörökség részét képező épület hozza magával ezt a varázslatot; a Four Seasons Hotel aulájának oldalszárnyában kialakított Múzsa bár is tudatosan építkezik a szecessziós örökségből, melyet remek virtuozitással harmonizál a 21. század igényeivel.

Az egyedülálló koktélkínálat Rédli Ádám, a Múzsa head bartenderének nevéhez fűződik. Ádám tapasztalatait a világ legjobb luxus hotelek bárjaiban szerezte, dolgozott többek között az Artesian Barban, amely a világ ötven legjobb bárjának egyike

és nem titkolt célja, hogy a Múzsa is szerepeljen a világ legjobbjai közt.

A Múzsa signature koktélsora három nagyobb csoportra osztva vezet végig a múlton, a jelenen és a jövőn – visszatükröződik mindez az ízvilágban, az alapanyagokban, de még a pohárválasztásban és azokban a látványos, játékos furfangokban is, amelyekkel Ádám minden koktélhoz valamilyen egészen egyedi élményt kapcsol.

A három korszakhoz három tematikus koktélajánlat kapcsolódik: a Múlt – Kezdetek sorral indulunk, majd tovább haladunk a Jelen – Aranykorba, végül pedig elérünk a Jövő – Új Kor koktélszortimentjéig.

A koktélokat a Varga Art Crystal kézi csiszolású kristálypoharaiban élvezhetjük, melyek közt olyan bravúros mestermunkák is vannak, hogy már maga a pohár megfogása is élmény – és akkor még nem is beszéltünk a bennük felszolgált italokról. Ádám koktéljaira elsősorban egyfajta virtuóz eklektikusság jellemző:

minden tételben van valami hagyományos, valami újító, valami ismerős és valami nagyon eltérő, izgalmas, olykor provokáló jegy is.

Provokáló, mert olyan gyakran a megszokottat keressük mindenben: a biztonságos választást, az ismerős ízeket – a Múzsa signature-jeivel viszont garantáltan kievezünk az ismeretlen vizekre és hagyjuk, hogy Ádám legyen a kormányosunk.

Ez a ráhagyatkozás elsőre akár ijesztő is lehetne – viszont a Múzsában semmit nem bíznak a véletlenre, így ha a poharunkba érkező italt nem is ismerjük, a magas minőségben csukott szemmel biztosak lehetünk.

A koktélsor kóstolása közben pedig semmiképp se hagyjuk ki Győrffy Árpád executive séf bárfalatkáit.

A séf nem kevesebbre vállalkozott, minthogy ötvözze az innovatív japán fogásokat a helyi, magyar alapanyagokkal – a vállalkozást pedig abszolút siker koronázza.

Kifinomultság és játékosság jellemzi a bárfalatkákat és tapasokat, melyekben az ázsiai és magyar konyha ízeivel és hozzávalóival elbűvölően ötvözött ételsor olyan kiemelkedő alkotásaival is találkozhatunk, mint a Robata Grillen Sütött Wagyu Steak, Shiitake, Szarvasgombás Teriyaki, a Házi Készítésű Bao és a Faszenes Robata Yakitori.

Ha nem lett volna elég a koktélpoharak ámulata, akkor essünk szépen a másik ámulatba, ugyanis az ételek valami fenomenálisan szép Herendi tálakban érkeznek.

Biztos sokunk számára jelentik ezek a porcelánok a vitrin mögött porosodó nagymama-készleteket, amelyekhez sosem szabadott hozzányúlni és egyfajta generációkon átívelő kiállításként funkcionáltak.

A Múzsa bárjában a Herendik megelevenednek és tökéletes dizájnfúzióval illeszkednek a japán-magyar fogásokhoz;

szerintünk nem lehetett volna ennél kifinomultabb, vagányabb, elegánsabb és autentikusabb választást találni a tálaláshoz.

Az isteni italok és a falatok fogyasztása között pedig körbejárhatjuk az épületnek ezt a szegmensét is, ahol olyan gasztro-műkedvelő érdekességek várnak ránk, mint a világ legnagyobb Tokajiaszú-gyűjteménye, de fantasztikus pálinka és borszortimentből is választhatunk,

melyet a Four Seasons Hotel vezető sommelier-je, Becker Gábor kiváló ízléssel szelektálta és igazította a koncepciónak megfelelően tökéletesre.

Van ez a mondás, miszerint valami túlmutat az egyes részek összegén és egy egészen új élménnyé alakul. Ez a Múzsára maradéktalanul megvalósul; olyan varázslat történik az ételek és italok századfordulós miliőben való fogyasztása közben, amitől az embernek valóban elkezd hiányozni a legyezője, a hajtűje, a könyök fölöttig érő textilkesztűje és a hosszú szipkája,

mert amellett, hogy teljesen 2021-ben maradt, mégis egy olyan időgépbe ült, ahonnan nagyon nem akaródzik kiszállni.

Úgyhogy ha szeretnél elrugaszkodni a hétköznapok valóságától és egy minden szinten felemelő élményre vágysz, akkor tudjuk, ki lesz a Múzsád, akit követned kell.

(Fotók: Múzsa Bár)

Gresham-palota | múzsa bár | bár | porcelán | koktél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom