Close
Extravagáns festményekkel lep meg minket Budapest egyik legjobb hotele

Extravagáns festményekkel lep meg minket Budapest egyik legjobb hotele

Nagy Boglárka kiállításával debütál az Art Corner, a Leo Bistro és a Hotel Clark közös művészeti programsorozata.

A Lánchíd budai hídfőjénél magasodó Hotel Clark és az épület földszintjén található Leo Bistro a kortárs képzőművészet rajongóit szólítja meg első közös programsorozatával, az Art Cornerrel. A hosszútávra tervezett koproduckió első állomása Nagy Boglárka festőművész Bon Voyage! című kiállítása, amelyet szeptember 30. és november 30. között tekinthet meg a közönség a Hotel Clark lobbijában. A tárlat stílusosan pezsgős koccintással, Leo konyháján készült finom falatokkal és persze a művésznő bemutatójával debütált szeptember 29-én este.

“A pihenés, utazás, gasztronómia és művészet szerintünk mind-mind egy tőről fakadnak, és hozzájárulnak a testi-lelki megújuláshoz, még ha az csak egy adott órára vagy egy hosszú hétvégére vonatkozik is. Ez adta az alapötletet ahhoz, hogy összefogjunk, és közös művészeti produkciót hozzunk, szó szerint, tető alá – mesélik a szervezők. – Nagy Boglárka művészi ars poeticája és kifejezetten az utazásról szóló sorozata megalkuvás nélkül simult bele ebbe az elképzelésünkbe.”

A Vészabó Noémi festőművész és író által megnyitott kiállítás valóban tökéletes összhangban van szálloda dizájnorientált miliőjével és a Leo Bistróban felszolgált ételekkel, italokkal. A utazás tematika a kiállított képeken három részre tagolódik: Japán és Távol-Kelet egzotikus kultúrájából mutat néhány ragyogó, lírai színfoltot, majd a Közel-Kelet narancsszínben izzó sivatagjainak tiszta transzcendenciáját és míves kalligráfiáját érintve érkezik meg Dél-Európa dolce vita életérzésébe és a Riviéra ragyogó azúrkékjei közé.

Nagy Boglárka most bemutatott minden munkáját az eddigiekhez hasonlóan ugyanúgy a fény dominálja, a tiszta égbolt határtalan tere, képeit szabadság és életigenlés jellemzi, még bravúrosabb technikával festve, mint amit korábban tőle láthattunk.

A kiállítás megnyitóján a festményeken, a Bortársaság jóvoltából biztosított Piper Heidsieck pezsgőn, a Leo Bistro ízletes falatkáin, koktélkreációin túl az esemény szervezői több partnerrel is együttdolgoztak a a sikeresség érdekében. A művésznő kifinomultan elegáns ruháját Varga Viktória tervezte, a Hotel Clark board roomjában pedig a Breitling luxus óramárka tartott bemutatót a legújabb kollekciójáról.

hotel clark | leo bistro | festészet | nagy boglarka | festmény

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram