Close
Nagy reményeket fűznek a Wizz Air újabb terjeszkedéséhez

Nagy reményeket fűznek a Wizz Air újabb terjeszkedéséhez

A Wizz Air új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába – közölte a légitársaság.

A Wizz Air új járataival Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Németország, Svájc és Svédország repülőtereire lehet majd eljutni. A járatok összesen több mint negyedmillió ülőhelyet biztosítanak.

A Wizz Air 2013 óta közlekedtet járatokat a balkáni országból. Első járatuk Tuzlából Malmőbe tartott, és azóta hárommillióan repültek a cég boszniai járatain.

Az újabb bázis megnyitását a Wizz Air az ügyféligényekkel indokolta, hangsúlyozva, hogy ezzel is szeretnék fejleszteni az ottani jelenlétüket.

A közlemény szerint a szarajevói repülőtér nagy reményeket fűz a Wizz Air terjeszkedéséhez. Hozzátették, hogy korábban a Szarajevó–Budapest járatot is jelentős érdeklődés fogadta, most pedig abban bíznak, hogy a légi összeköttetés bővítése fellendíti a helyi idegenforgalmat, és hozzájárul Bosznia-Hercegovina gazdasági fellendüléséhez.

Terjeszkedés

2021 közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére a Wizz Air, a légitársaság addig is a költségszint kontroll alatt tartását tartja elsődleges feladatának, de folytatja az új repülőgépek átvételét. A cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren is új bázist alapított, amely a negyedik az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett. A társaság tavaly Gatwicken is nyitott központot.

(Forrás: MTI, fotók: Wizz Air, Getty Images, Pixabay, Unsplash)

repülés | új | wizz air | szarajevó | utazás

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án, további részletek ITT!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom