Close
Nagyon rangos nemzetközi dizájndíjat nyert egy fiatal magyar tervező

Nagyon rangos nemzetközi dizájndíjat nyert egy fiatal magyar tervező

Puskás Marcell vizuálművész, tervezőgrafikus, divatillusztrátor, és fiatal kora ellenére elmondhatja magáról, hogy a különleges és maradandó ügynökségi, illetve szabadúszó munkái mellett már a Red Dot Design Award is a zsebében van. Állt már a színpadon a Budapest Metropolitan University TEDx kapcsán, ahol stílszerűen Mick Jaggert és egy Rolling Stones-dalszöveget idézett a boldogságkeresés kapcsán. Akkor épp a Happiness Diary-t mutatta be, mely elnyerte a nívós díjat. Reméljük, minél előbb meglátja benne a fantáziát egy befektető, és concept műremekből kereskedelmi forgalomba emelt termék lesz belőle.

Marcell két éve készítette a Happiness Diary-t, mely azóta hosszú utat járt be. Elsődleges szándéka az volt, hogy összegyúrja a tervezőgrafikai tudásának legjavát, legyen az betűtervezés, könyvtervezés, infodizájn, és portfólióként elküldje a kész művet a világ top grafikai stúdiójának, remélve, hogy egyszer majd a jövőben együtt dolgozhatnak.

Természetes, hogy bekerülvén a munkaerőpiacra, hiányzott neki az egyetem nyújtotta szabadság, az, hogy kedvére alkosson, mindenféle megrendelő, brandbook vagy kreatívvezető nélkül. Mert mondják, hogy a kreatíviparban van a legnagyobb szabadság, de sajnos ez nincs így, a legtöbb grafikai terv előre meghatározott elképzelések mentén készül. Az egyéni szabadság és az egyetemi évek alatt megtapasztalt függetlenség hamar elveszik. A művész szerette volna újra átélni az alkotás örömét, így született meg a Happiness Diary. Sajátos terápiának is tekinthető, annak ellenére, hogy Marcell csak pár hónapig töltögette a naplót, mivel a készítése okozta neki az igazi eufóriát, nem a használata. Nem mellesleg pedig üresen sokkal szebb. Pár hónap után egyetlen mondatot írt bele:

“Sajnálom, hogy eddig összefirkáltalak. Remélem, megbocsátasz!”

A Red Dot Design Awardra két munkája nevezése között vacillált, végül a karácsonyi, ingyenesen letölthető képeslapcsomag helyett döntött a tükörrel felszerelt hangulatnapló mellett. Most nevezett először erre a megmérettetésre, és azonnal a díjazottak között találta magát.

Jelenleg szabadúszóként és ügynökségnél is dolgozik. Alkalmazott munkái mellett mindig szán időt arra, hogy saját szórakoztatására készítsen grafikai munkákat, mert ezekben tudja leginkább kiélni a kreativitását, és élvezni az alkotást.

Az internetes cikkeknek és megjelenéseknek hála a könyvet sok ember megismerte, és sokan szerették volna megvásárolni. Az alkotó befektetőket, támogatókat keres, akik segítenének abban, hogy a napló valóban megjelenhessen, és ne csak képeken gyönyörködhessünk benne, hanem a polcokon is ott heverjen, egyfajta oldschool applikációként.

Marcell munkáit itt érheted el.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Puskás Marcell)
Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom