Óriási repülőtéri bővítés kezdődött: kétszeresére nő a légikikötő, új utasterminál készül és kibővül a kifutópálya is Nagyváradon

Hatalmas beruházás a román-magyar határhoz közeli város repterén.

Nagyváradon elkezdődtek a nemzetközi repülőtér bővítési munkálatai, melyek befejeztével kétszeresére nő a légikikötő utasfelvételi kapacitása, jelentette be szerdán Ilie Bolojan, a repülőteret működtető Bihar megyei önkormányzat elnöke.

A román-magyar határhoz közeli városban 212,84 millió lejes (21 milliárd forint) beruházással építenek új utasterminált, és bővítik a kifutópályát, a munkálatok ideje alatt a régi terminálban és ideiglenes konténerekben történik az utasfelvétel.

A beruházás részeként a meglévő terminált új épületszárnnyal toldják meg a schengeni és nem schengeni országokba induló és onnan érkező utasok számára.

Az új terminálnak köszönhetően a repülőtér utasfelvételi kapacitása duplájára nő, a jelenlegi 400 helyett óránként 800 utast lesz képes fogadni.

A fejlesztési projekt keretében meghosszabbítják a bekötőutakat, bővítik a parkolókat, és repülőgép-jégtelenítő berendezést is beszereznek. "Jövő évtől a nagyváradi repülőtérnek modern infrastruktúrája lesz, ami megteremti a lehetőséget, hogy több járatot működtessünk" - vetítette előre Ilie Bolojan.

A Tarom román légitársaság a nagyváradi nemzetközi repülőtérről Bukarestbe működtet belföldi járatokat, a külföldi járatok zöme jelenleg a törökországi és egyiptomi célpontú charterjáratokra korlátozódik.

(Fotók: Oradea repülőtér hivatalos oldala)

románia | nagyvárad | bővítés | repülőtér | légikikötő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom