Napelemes lámpák, a takarékoskodás legjobb eszközei

A napelemes lámpák korunk azon világítástechnikai eszközei, amelyek forradalmasítják az energiával való takarékoskodást. Teszik ezt pont akkor, amikor az energiaárak elszabadultak, az erőforrások elapadtak – így a jelentőségük még nagyobb.

 

Teremts fényt napelemes lámpákkal!

 

Sokan eleinte kissé szkeptikusan állnak a napelemes lámpák használatához, de beszerezve és alkalmazva őket gyorsan “fény derül” az előnyeikre. Például az Alkonylámpa mozgásérzékelős kültéri napelemes lámpáiról hamar bebizonyosodik, hogy duplán megérik az árukat, hiszen még a napfényből gyűjtött energiával is spórolnak. Miért? Mert kizárólag csak akkor kapcsolnak be, ha mozgást észlelnek.

Természetesen a napelemes lámpáknak még számos más változata van, amelyek többféle színben, anyagban, formában elérhetőek:

 

  • Leszúrható szolárlámpák
  • Napelemes fali lámpák
  • Napelemes reflektorok
  • Dekorációs célú szolárlámpák

 

A napelemes lámpák töltéséhez nem szükséges elektromos áram

 

A napelemes lámpák legfontosabb jellegzetessége és pótolhatatlan előnye, hogy a töltésükhöz és működésükhöz nem kell elektromos áram. Képesek ugyanis hasznosítani a napsugarak energiáját, és eltárolni azt a beépített akkumulátor segítségével. Így amikor sötétedéskor a fény mennyisége lecsökken, akkor biztosított lesz az az energiamennyiség, amivel a lámpa akár egész éjszaka világítani tud.

 

A működtetési költségek a napelemes lámpák használatával gyakorlatilag a nullára csökkenthetőek. Kiváló befektetésnek számítanak, hiszen a napenergiáért nem kell fizetni, csak az egyszeri beszerzési költség az, amit állnod kell. A beüzemelt napelemes lámpákkal csak megkönnyíted a mindennapjaidat.

 

A napelemes lámpák töltése

 

Miután beszerezted a neked tetsző napelemes lámpákat, ellenőrizd, hogy milyen teendőid vannak a beüzemelésükkel kapcsolatban. Sok modellnél még közvetlenül a használat előtt indokolt egy első töltés. Tartsd a lámpatesteket egy napsütötte helyen 24- 48 órán át annak érdekében, hogy feltöltődjenek.

 

A napelemes lámpák megfelelő elhelyezése is kardinális kérdés, hiszen az a cél, hogy a szolárpaneleket a lehető legtöbb ideig érje a fény. Ennek érdekében kerülni kell minden zavaró, árnyékot adó tereptárgyat (bokrok, fák, épületek). Az akkumulátorok ugyanis csak akkor képesek maximális mértékben feltöltődni, ha a lámpákat elegendő napfény éri.

 

Télen is működnek a napelemes lámpák?

 

Télen az évszak jellegzetességeiből adódóan felmerülhet némi probléma a napelemes lámpák működésével. Ez egyrészt azzal magyarázható, hogy télen eredendően kevesebb a napos órák száma, másrészt a fény elnyelődésének a napelemek tetejére eső hó sem kedvez.

 

A napelemes lámpák az energiával való takarékoskodás modern eszközei, ezért mindenképpen érdemes fontolóra venni a mielőbbi alkalmazásukat. Válaszd te is a kényelmet, a megbízhatóságot, és a költséghatékony működést, vásárolj szolárlámpákat!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom