Close
Csak tíz percet kell rászánni ebédszünetben, és jobbá teszi a napod

Csak tíz percet kell rászánni ebédszünetben, és jobbá teszi a napod

Bár az irodai jelenlétünk erőteljesen megcsappant ebben az évben, ez nem jelenti azt, hogy idén ne kopogtatna be a szokásos év végi hajtás és az ünnepek okozta stressz.

A home office-ban ugyanúgy megküzdünk a mindennapi kihívásokkal; teljesíteni kell a feladatokat, kreatívnak, pontosnak és összeszedettnek kell lenni. Annak érdekében, hogy friss maradjon az agyunk és fokozni tudjuk a koncentrációt, muszáj kizökkenteni magunkat a megszokott ritmusból.

Erre ideális időszaknak az ebédszünet tűnhet, a legjobb agykikapcsoló módszer pedig nem más, mint a jóga.

Az ebédszünetet sokan arra használják fel, hogy bepótolják a napközbeni esetleges lemaradásukat hírek vagy közösségimédia-történések ügyében, pedig azt a fél-egy órát sokkal hasznosabban is el lehet tölteni annál, minthogy görgetjük a Facebookot vagy lájkolgatunk az Instagramon.

Mindössze napi tíz percet kellene rendszeresen bepasszírozni a naptárba – leginkább a munkanap felénél, ebéd előtt –, hogy a megfáradt, merevedett izmokat egy kicsit megmozgassuk. Ennyi bőven elég arra, hogy felszabadítsuk a feszültséget, a mély lélegzetvételekkel picit lenyugodjunk, és rendbe tegyük magunkat mentálisan. Amennyiben megoldható, az ebédet követően egy pár percnyi séta egy közeli parkban további csodákat tehet: serkenti a vérkeringést, és tovább javít a közérzeten.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Popsugar, fotók: Pixabay)

napi | jóga | munka | home office | életmód

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram