Close
Csak tíz percet kell rászánni ebédszünetben, és jobbá teszi a napod

Csak tíz percet kell rászánni ebédszünetben, és jobbá teszi a napod

Bár az irodai jelenlétünk erőteljesen megcsappant ebben az évben, ez nem jelenti azt, hogy idén ne kopogtatna be a szokásos év végi hajtás és az ünnepek okozta stressz.

A home office-ban ugyanúgy megküzdünk a mindennapi kihívásokkal; teljesíteni kell a feladatokat, kreatívnak, pontosnak és összeszedettnek kell lenni. Annak érdekében, hogy friss maradjon az agyunk és fokozni tudjuk a koncentrációt, muszáj kizökkenteni magunkat a megszokott ritmusból.

Erre ideális időszaknak az ebédszünet tűnhet, a legjobb agykikapcsoló módszer pedig nem más, mint a jóga.

Az ebédszünetet sokan arra használják fel, hogy bepótolják a napközbeni esetleges lemaradásukat hírek vagy közösségimédia-történések ügyében, pedig azt a fél-egy órát sokkal hasznosabban is el lehet tölteni annál, minthogy görgetjük a Facebookot vagy lájkolgatunk az Instagramon.

Mindössze napi tíz percet kellene rendszeresen bepasszírozni a naptárba – leginkább a munkanap felénél, ebéd előtt –, hogy a megfáradt, merevedett izmokat egy kicsit megmozgassuk. Ennyi bőven elég arra, hogy felszabadítsuk a feszültséget, a mély lélegzetvételekkel picit lenyugodjunk, és rendbe tegyük magunkat mentálisan. Amennyiben megoldható, az ebédet követően egy pár percnyi séta egy közeli parkban további csodákat tehet: serkenti a vérkeringést, és tovább javít a közérzeten.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Popsugar, fotók: Pixabay)

jóga | home office | szünet | munka | stressz

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom