Close
Japánban még a home office is más

Japánban még a home office is más

Miért dolgozzunk otthonról, amikor nemzeti parkból is lehet?

Ezt a gondolatfonalat fűzik Japánban, ahol most a home office-ban dolgozókat kiteszik a szabadba. Számos nemzeti park ugyanis a környezetvédelmi minisztérium támogatásával hotelekhez és kempingekhez tartozó, wifivel felszerelt munkaállomásokat rakott össze, melyek bárki számára kibérelhetőek.

A természetbe kitelepített munkaállomások tökéletesen megfelelnek a társadalmi távolságtartás normáinak. “Azt szeretnénk, hogy az emberek a mindennapi életüktől eltérő környezetben végezzék a munkájukat, miközben relaxálnak is” – mondta a Japan Times-nak a Setonaikai Nemzeti Parkban található Kyukamura Kishu Kada resort képviselője. A programban szereplő helyszínek között szerepel a Japán legnagyobb nemzeti parkjaként ismert, halászfalvairól világhírűvé vált Setonaikai, a vulkánjairól híres Aso-Kuju, és a hegyoldalban fekvő Nikko park.

Ami a részleteket illeti, a nemzeti parkok vezetői saját maguk dönthetik el, hogyan kívánják megvalósítani a projektet.

Néhányan klasszikus szállodai szobákban alakítanak ki bérelhető munkaállomásokat, míg mások a természet közepén állítanak fel ilyeneket sátorral és hordozható energiaforrással, no meg persze internetkapcsolattal.

Ezeket a mini irodákat a park munkatársai rakják össze és szerelik szét, illetve természetesen a bérlők megfelelő ellátásáról is gondoskodnak.

A workation program lényege igazából annyi, hogy a dolgozók napközben kellemes környezetben végezhessék el a feladataikat, aztán pedig túrázzanak, kiránduljanak és sportoljanak a csodás környéken. A programot egyébként próbajelleggel április és július között már bevezették, a nagy sikerre való tekintettel szeptemberre visszahozták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom