Close
Japánban még a home office is más

Japánban még a home office is más

Miért dolgozzunk otthonról, amikor nemzeti parkból is lehet?

Ezt a gondolatfonalat fűzik Japánban, ahol most a home office-ban dolgozókat kiteszik a szabadba. Számos nemzeti park ugyanis a környezetvédelmi minisztérium támogatásával hotelekhez és kempingekhez tartozó, wifivel felszerelt munkaállomásokat rakott össze, melyek bárki számára kibérelhetőek.

A természetbe kitelepített munkaállomások tökéletesen megfelelnek a társadalmi távolságtartás normáinak. “Azt szeretnénk, hogy az emberek a mindennapi életüktől eltérő környezetben végezzék a munkájukat, miközben relaxálnak is” – mondta a Japan Times-nak a Setonaikai Nemzeti Parkban található Kyukamura Kishu Kada resort képviselője. A programban szereplő helyszínek között szerepel a Japán legnagyobb nemzeti parkjaként ismert, halászfalvairól világhírűvé vált Setonaikai, a vulkánjairól híres Aso-Kuju, és a hegyoldalban fekvő Nikko park.

Ami a részleteket illeti, a nemzeti parkok vezetői saját maguk dönthetik el, hogyan kívánják megvalósítani a projektet.

Néhányan klasszikus szállodai szobákban alakítanak ki bérelhető munkaállomásokat, míg mások a természet közepén állítanak fel ilyeneket sátorral és hordozható energiaforrással, no meg persze internetkapcsolattal.

Ezeket a mini irodákat a park munkatársai rakják össze és szerelik szét, illetve természetesen a bérlők megfelelő ellátásáról is gondoskodnak.

A workation program lényege igazából annyi, hogy a dolgozók napközben kellemes környezetben végezhessék el a feladataikat, aztán pedig túrázzanak, kiránduljanak és sportoljanak a csodás környéken. A programot egyébként próbajelleggel április és július között már bevezették, a nagy sikerre való tekintettel szeptemberre visszahozták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

japán | természet | nemzeti park | home office | munkaállomás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram