Close
Japánban még a home office is más

Japánban még a home office is más

Miért dolgozzunk otthonról, amikor nemzeti parkból is lehet?

Ezt a gondolatfonalat fűzik Japánban, ahol most a home office-ban dolgozókat kiteszik a szabadba. Számos nemzeti park ugyanis a környezetvédelmi minisztérium támogatásával hotelekhez és kempingekhez tartozó, wifivel felszerelt munkaállomásokat rakott össze, melyek bárki számára kibérelhetőek.

A természetbe kitelepített munkaállomások tökéletesen megfelelnek a társadalmi távolságtartás normáinak. “Azt szeretnénk, hogy az emberek a mindennapi életüktől eltérő környezetben végezzék a munkájukat, miközben relaxálnak is” – mondta a Japan Times-nak a Setonaikai Nemzeti Parkban található Kyukamura Kishu Kada resort képviselője. A programban szereplő helyszínek között szerepel a Japán legnagyobb nemzeti parkjaként ismert, halászfalvairól világhírűvé vált Setonaikai, a vulkánjairól híres Aso-Kuju, és a hegyoldalban fekvő Nikko park.

Ami a részleteket illeti, a nemzeti parkok vezetői saját maguk dönthetik el, hogyan kívánják megvalósítani a projektet.

Néhányan klasszikus szállodai szobákban alakítanak ki bérelhető munkaállomásokat, míg mások a természet közepén állítanak fel ilyeneket sátorral és hordozható energiaforrással, no meg persze internetkapcsolattal.

Ezeket a mini irodákat a park munkatársai rakják össze és szerelik szét, illetve természetesen a bérlők megfelelő ellátásáról is gondoskodnak.

A workation program lényege igazából annyi, hogy a dolgozók napközben kellemes környezetben végezhessék el a feladataikat, aztán pedig túrázzanak, kiránduljanak és sportoljanak a csodás környéken. A programot egyébként próbajelleggel április és július között már bevezették, a nagy sikerre való tekintettel szeptemberre visszahozták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom