Close
Itt egy tökéletes hely home office-hoz napimádóknak

Itt egy tökéletes hely home office-hoz napimádóknak

Barbadostól Észtországig több helyen jelezték már, hogy szívesen vendégül látják pár hónapra a világjárvány miatt home office-ban ragadtakat, hiszen egy új környezet egészen biztosan inspirálóan hat a munkavégzésre, arról nem beszélve, hogy az óceánparton felállított napozóágynál jobb irodai körülményeket aligha lehetne megálmodni. Íme egy újabb egzotikus opció.

A Hollandiához tartozó Aruba meghirdette a One Happy Workation programját, melynek keretében a kalandra jelentkezők legfeljebb kilencven napon át élhetnek a Karib-szigetek egyik gyöngyszemén, kedvezményesen bérelhetnek lakást vagy vehetnek ki szállodai szobát.

Természetesen a programban résztvevő szállásadók mindegyike rendelkezik a távmunkához nélkülözhetetlen wifivel, és attól függően, hogy milyen all inclusive-ajánlatot fogad el a vendég, további engedményekre jogosult a látványosságokhoz szóló belépőktől kezdve az élményalapú programokon át egészen a spakezelésekig.

Az érdeklődők minimum egyhetes, legfeljebb három hónapos ott tartózkodást kínáló csomagok közül választhatnak, utóbbi időtartama akár meg is hosszabbítható.

Egyetlen kikötés, hogy a jelentkezők arubai cégnél vagy magánszemélynél nem vállalhatnak munkát, mivel ahhoz speciális engedélyre lenne szükség.

Ami az egészségügyi szabályokat illeti, a szigetre kizárólag negatív Covid–19-teszttel lehet belépni, vagy a vizsgálatot megérkezéskor el kell végeztetni. A hivatalos eredményig karanténba kerül a látogató, bár a várakozás általában nem tart tovább hat–nyolc óránál. Valamennyi újonnan érkezőnek kötelező biztosítást kötnie, melynek összege az első egy hétre napi tíz dollár, aztán annál olcsóbb lesz, minél hosszabb időre marad a vendég. Kötelező az arc eltakarása a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt terű nyilvános helyeken, a megfelelő távolság betartása pedig mindenhol erősen ajánlott.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Unsplash, Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom