Idén is lesz Nápolyi Pizzériák Éjszakája, szeptember 19-én, 18:00-23:00-ig tart az országos fieszta. Több mint harminc csatlakozó pizzéria süt idén is fél áron kínált ünnepi pizzákat, ezzel népszerűsítve a műfaj szeretetét, még több emberhez eljuttatva azt.
Főszerepben: a világ egyik kedvenc étele
2017-ben az UNESCO szellemi kulturális örökségeként regisztrálták a nápolyi pizza készítését, a világ természetesen szűnni nem akaró lelkesedéssel és tisztelettel tekint rá.
Magyarországot az elmúlt tíz évben érte el inkább a tésztakészítés művészete és öröme, majd a feltétezés és sütés sokfélesége. Remekül szereplünk a nemzetközi versenyeken is.
Miért éppen szeptember 19?
San Gennaro ünnepén (szeptember 19.) egész Nápoly eufóriában úszik, az utcákon a város védőszentjét és az egész éves szerencséjüket ünneplik, tósztokat mondanak, folyamatosan sülnek a pizzák és a szokásosnál is jobban élnek az óvárosi sikátorok.
Olaszország megannyi szívmelengető hagyománnyal rendelkezik, a vérmisztériumhoz fűződő tradíció Nápoly egyik fontos ünnepe.
Összefogás, türelem és mennyei pizzák
Tavaly szeptember 19-én volt először Nápolyi Pizzériák Éjszakája, ami bebizonyította, hogy létezik összefogás, megmutatta, hogy mennyire nagyszerű pizzások élnek itthon és, hogy a vendégek lelkesedésének és türelmének is nagy ereje van. Idén pedig folytatódik a hagyomány, még több csatlakozó várossal és pizzériával.
A Nápolyi Pizzériák Éjszakája 2024 programja
Szeptember 19-én csütörtökön, 18 órától 23 óráig tart az országos pizzafesztivál, az alapelv pedig megint ugyanaz:
akik ellátogatnak a kinézett pizzériába/étterembe, fél áron falatozhatnak az ünneplő pizzákból (háromféle pizza/hely).
Ehhez egyes helyeken foglalásra is szükség van, mások érkezési sorrendben fogadják a pizzarajongókat.
A weboldalon megtekinthető az összes csatlakozó hely és a foglalás menete is. Fontos, hogy az éttermek kapacitása véges, a hosszú kelesztésű tészták világában nincsen rögtönzés, így egyrészt érdemes előre gondolkodni, másrészt, ha már foglaltunk, időben érkezzünk meg, mert kedvenc pizzériánk számol velünk.
Ci vediamo!
nápolyi pizzériák éjszakája | ajánló | nápolyi | éjszaka | program
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!