Ne csak a medence vizét, a polikarbonát fedést is tartsd karban!

Egyre több medencetulajdonos dönt az építmény használaton kívüli befedéséről a karbantartás megkönnyítése, a kellemes vízhőmérséklet biztosítása és a fürdési szezon meghosszabbítása érdekében.

 

A legelegánsabb és legpraktikusabb megoldást a polikarbonát tetők nyújtják, alkalmazásukkal tovább fokozható a medencék fényűző megjelenése, ám csak abban az esetben, ha ezeket a szerkezeteket is tisztán tartjuk. Bár ezzel egy újabb karbantartási munkát veszünk a nyakunkba, de lényegesen több időt és erőfeszítést spórolhatunk a fedés által. A polikarbonát medencefedésekről bővebb információkat a Poliking blogban találsz.

 

És mennyivel jobban mutat egy makulátlanul tiszta tetővel ellátott medence! Ebben a cikkben tippeket osztunk meg arra vonatkozóan, hogyan takarítsd!

 

Miért döntünk a kültéri medencék fedése mellett?

 

Akik professzionális fedés nélkül építették meg a kerti medencét, azok valószínűleg már az első szezon folyamán rájöttek, hogy nagy hibát követtek el. A falevelek, bogártetemek és más szennyeződések lehalászása időigényes. Problémát okoz, hogy erős napsugárzás hatására a medence vize bezöldülhet az algák jelenléte miatt, a vízkezelés időt és drága vegyszereket igényel. Lemondanál róla, ha létezik egyszerűbb megoldás?

 

A fedés anyagául szolgáló polikarbonát átengedi a napsugarakat, így kellemes vízhőmérséklet érhető el anélkül, hogy energiaigényes medencefűtést kellene alkalmazni. A meghosszabbodott fürdési szezon nagyobb kihasználtságot biztosít. A karbantartás kevesebb vegyszert igényel, a fenntartása olcsóbbá válik, és a téliesítésre sem lesz gond, mivel nem fagy be a víz, de a tető révén biztonságban tudhatod a gyerekeket, háziállatokat is.

 

Elegáns és exkluzív megjelenés

 

Professzionális medencefedés használatával a fenti problémák kiküszöbölhetők, ráadásul dekoratív és exkluzív megjelenést biztosít.

 

Többféle típusú polikarbonát tető közül választhatunk ízlésünk szerint a környezet stílusának megfelelően. A látvány és a használat függvényében eshet a választásunk alacsony, középmagas vagy magas, íves vagy modern szögletes fedésre.

 

A cellás és üvegszerű változatban választható törhetetlen, időjárásálló polikarbonát tetők extra erős alumíniumvázra készülnek, viharbiztos megoldást nyújtanak. A medence hosszanti oldalán diszkréten elhelyezett síneken könnyen mozgathatóak.

 

A polikarbonát tisztítása egyszerű

 

A fedést alkotó polikarbonát könnyű, ugyanakkor rendkívül erős, a nagyfokú hőmérséklet-ingadozásnak is ellenálló anyag, amely törhetetlen és jóval erősebb, mint az üveg.

 

A különféle szennyeződések mattítják, szürkévé, foltossá tehetik a tetőt, ami árt a szépségének, dekoratív megjelenésének, ezért rendszeresen tisztítani szükséges. A karbantartás során néhány alapvető szabályt be kell tartani. Tilos ammóniát tartalmazó tisztítószert használni, valamint a szennyeződéseket kézzel vagy teljesen száraz ronggyal leseperni, azzal ugyanis maradandó sérüléseket, karcokat okozhatunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom