Négy fantasztikus konyha, ahol mennybe megy a dán és az olasz formatervezés

Mi történik, ha a skandináv letisztultság, az olasz szofisztikáltság és a funkciókövető formavilág lehengerlő stílusossággal egyesül? Például létrejön ez a négy álomkonyha, amelyeknek minden négyzetcentije annyira minimalistán bravúros, hogy az egész életünket leélnénk bennük.

Időtlen dizájn és északi letisztultság a fő hívószavai a Vippnek, mely egy rendkívül magas színvonalat képviselő, független családi vállalkozás – de ennyit mondani róluk bőven nem fedné le a valóságot, ugyanis a Vipp szerintünk inkább hasonlít egyfajta álomgyárra, mint hagyományos vállalkozásra.

A dán cégnél nem csupán bútorokat vagy bútorrészleteket, hanem komplett enteriőröket alkotnak, ezért a Vipp konyháival nem pusztán egy praktikus főzőegységet kapunk, mivel a bútorral együtt az otthonunkba intergálunk egy abszolút új formanyelvet és gondolkodásmódot is.

A céget Magyarországra a Solinfo Group hozta be, akiknek nem titkolt küldetése, hogy új utakat és formatervezői filozófiát hozzon be a hazai dizájnkultúrába – ami, ezeket a konyhákat megismerve, maradéktalanul teljesül is.

Vipp – V1

A Vipp V1-re keresztelt konyhája nem a szeszélyes trendeket követi, hanem egy olyan egységet kreál, amelynek kortalan esztétikája és kompromisszummentes kivitelezése új szintre viszi a konyha fogalmát.

A V1-nél rendkívül erős szerkezetet alkottak a tervezők, miközben az olyan, apró részletekre is odafigyeltek a konyha megalkotásánál, mint a lekerekített élek és fogantyúk belső gumibetétje.

A funkciókövető skandináv dizájn végig tetten érhető a stílusos konyhában, ugyanis a tervezők egy abszolút professzionálisan használható konyhát alkottak meg rozsdamentes acél munkapulttal, számos praktikus modullal és masszív fogantyúkkal, ahol minden egy főzést élménynek élhetünk meg – de ha nem mi főzünk, akkor vendégként is jól szórakozhatunk, ugyanis a konyhai sziget bárszékeiről egy pohár borral tökéletes kilátás tárul elénk.

A háromtól tíz egységet soroló szigeten egyébként étkezni is pompás, a méretek, arányok és magasságok harmóniája itt is kézzel fogható valóság. A V1-et, ahogy a Vipp többi konyháját is, tetszés és igények szerint alakítják ki: amellett, hogy minden konyhagépet beszerelnek, a fiókok, szekrények és modulok mennyiségét, méretét és elhelyezkedését teljesen a preferenciáinkhoz szabathatjuk, színben pedig szintén választhatunk a fekete, a fehér és a szürke opciók közül.

Vipp V2

Míg V1 mondhatni egy szűkebb vásárlói réteget talált meg a konyhapiacon, a Vipp szerette volna tágítani termék- és ügyfélpalettáját: így vezették be a V2 konyhai modellt, ami mind megjelenésében, mind pedig anyaghasználatában sokkal jobban hasonlít egy tradicionális konyhára. Ennek ellenére így is egy elképesztően különleges és szerethető konyháról beszélünk, amelybe természetesen átültették a V1 több éven át tervezett modulrendszerét.

Az ördög a V2 esetében is a részletekben rejlik, például az olyan finomságokban, mint a rendkívül diszkréten, az alumínium fogantyúk belső felületébe mart sávozás, ami a Vipp dizájn DNS-ének elengedhetetlen eleme.

A konyhában lehengerlő anyagszimfóniában egyesül a Jura mészkő, a sötét tölgyfa, a fém és az üveg.

A V2-ben is szintén rengeteg, jobbnál jobb választásunk van az álomkonyha kialakításában: itt még a szekrényajtók anyagáról is dönthetünk, így egy olyan szofisztikált, de teljesen unikális konyhát tervezhetünk meg a Vipp szakértő csapatával, ami tényleg egy életen át a lakásunk fénypontja lesz.

DADA VVD

Ha valahogy mégsem sikerülne a V2 vagy V2 modellek variálhatóságával megtalálni az elképzelhető összes ügyféligényre a választ, akkor a Solinfo csapatnak erre is van egy frappáns megoldása: ez pedig a Molteni&C cégcsoport részeként működő DADA két konyhája. A DADA széles kínálatában két belépőkategóriájú konyha található, amelyek közül a legismertebb a VVD modell, mely Vincent Van Duysen formatervező első konyhaterve volt a DADA számára – a név is az ő kezdőbetűinek rövidítése.

A VVD-ben egyesül minden, amit modern, letisztult luxusnak hívunk: nagyvonalú, egyszerre légies és mégis robusztus kialakításával ez a konyha kérdés nélkül a lakás központi elemévé válik.

A konyhasziget linearitását kreatívan töri meg a kiugró mosogató, melyet természetes kőből és gránitból is rendelhetünk, számos színben – a falhoz sorolt tárolórendszerek viszont gyönyörűen belesimulnak a háttérbe, körbezárva a konyhaszigetet.

A VVD-nél is számtalan variációs lehetőségünk van: a diófától az eukaliptuszon át a fekete tölgyig választhatunk faanyagot, de ugyanígy kérhetünk például mustársárgát vagy krétafehéret a lakkozott felületekre.

DADA Prime

A DADA olasz minimalizmusa gyönyörűen jelenik meg a Prime modellben, ami nem véletlenül a cég egyik legnépszerűbb konyhája és amely nagyobb volumenű projektek esetén szinte mindig befutó.

A Prime-ban abszolút kiaknázhatjuk a konyhai variációs lehetőségek végtelen tárházát: nem csupán anyagokban és modulméretekben, hanem sorolásban és elhelyezkedésben is teljesen formára szabhatjuk a bárpult és a konyhasziget elhelyezkedését is.

A Prime nem csupán esztétikai formanyelvével és ergonomikus kialakításával vesz le a lábunkról, hanem csodás kompaktságával is: a Prime konyhában kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha a saját kávézónkban ülnénk.

Az olasz dizájnerek alapossága és alkumentes tervezése ennél a modelnél is minden centiméterben tetten érhető a titánium és alumínium keretektől kezdve az ízléses, LED-világításos üvegajtókon át a gesztenyefa bárpult csodálatos megmunkáltságáig.

A Prime-hoz a Molteni&C számára Francesco Meda tervezett csodás bárszékeket: a Woody névre keresztelt székkollekció remekül egészíti ki a konyhát – nagyon érezni, hogy hozzá tervezték.

A Vipp és a DADA páratlan kínálatával a Solinfo Group túlzás nélkül bármilyen konyhai igényt ki tud elégíteni, méghozzá olyan magas színvonalon, hogy nem is akarunk többé kimenni a konyhánkból.

Természetesen ennek is megvan az ára – ami az egyedi kérések miatt mindig változik –, cserébe viszont egy olyan, életre szóló befektetés, ami az első reggeli kávénktól az ínycsiklandó ebéden át az utolsó, esti koktélig minden konyhai élményünket, ezáltal pedig minden hétköznapunkat is teljesen új magasságokba emeli.

(Fotók: Solinfo Group)

vipp | luxus | vvd | konyhapult | v1

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom