Close
Négy ultramodern kütyü, ami nem hiányozhat egyetlen minimalista otthonából sem

Négy ultramodern kütyü, ami nem hiányozhat egyetlen minimalista otthonából sem

Letisztult formák, fémes és matt felületek kombinációja, valamint csúcsteljesítmény – erre van szüksége a 21. század felhasználójának. Szerencsére egyre több márka felismerte a dizájnerdarabok létjogosultságát, így aztán a mainstream kiegészítőket mind jobban felváltják az egyediek. Ezek pedig nem csak funkciójukat tekintve nyújtanak kimagasló minőséget, hanem egyben minimalista otthonunk fókuszpontjaként is szolgálhatnak.

Egyedülálló kollekció a maximális hanghatásért

Öt elemből áll a BeoSound 1 hangszóró-kollekciója, ami valóban párját ritkítja a piacon. Azontúl, hogy rendkívül látványos, áramvonalas kialakításának köszönhetően a dizájnhoz funkcionalizmus is párosul.

A Bank & Olufsen kreációja tulajdonképpen mindazt nyújtja, mint a standard BeoSound 1-es hangszórók, így garantáltan 360 fokos hangzásban lehet részünk vezetékek nélkül, miközben akár 16 órán keresztül dübörögtetjük kedvenc zenekarunk számait.

Az aluminimum külsők azonban ezúttal eloxált és trendi színeket kaptak a megszokott fémes ragyogás helyett. A két gyártó az ötdarabos kollekciót a Sothebyn bocsátotta árverésre, így bárki, aki igazán mélyen a zsebébe nyúlt, gazdagabb lehetett ezzel az egyedülálló kiegészítővel.

Motion box a tökéletes fényképért

A fotózás szerelmesei vércseként csaphatnak le erre a 360 fokban mozgatható motion boxra, amely valóban a maximumot képes kihozni fényképezőgépünkből, de még okostelefonunkból és kisméretű kameránkból is. A Miops által fejlesztett eszköz igazán sokoldalú darab, hiszen háromtengelyes kamerarendszerének köszönhetően a vezérlési funkciók széles skáláját kínálja a gyakorlott fotográfusoknak.

A Capsule 360 egyedülálló a tekintetben is, hogy automatikusan leköveti a tárgyak mozgását egy társalkalmazáson keresztül, így nem csak stabil termékfotókhoz alkalmas, hanem akciófotózás során is tökéletesen helyt áll.

A Kickstarteren közösségi finanszírozás keretében gyártott eszköz kiváló társa lehet a profi és félprofi fotósoknak, hogy egy új dimenzióba emeljék munkájukat.

A lemezlejátszók új generációja

A Shinola Runwell lemezlejátszó a tökéletes példa arra, hogy Detroit nemcsak autókat tud gyártani, hanem prémium kategóriás, ultramodern vinileket is. A 100 százalékig amerikai alapanyagokból készült lejátszó már első ránézésre is különleges, hiszen magában fogalja a minimalizmus legalapvetőbb tulajdonságait: a fémes hatást, a fekete szín dominanciáját és az egyszerű, letisztult vonalak alkalmazását.

Mindezek mellett a hanghatás valóban full extrás szintre emeli a bakelitlejátszót, erről pedig a VPI-vel közösen megalkotott alumíniumváz, az időtálló bőrtálca, a hangszedő és az integrált phono fokozat gondoskodik. Ez utóbbi teszi lehetővé a legkorszerűbb hangszórók csatlakoztatását a maximális hangélményért.

A Shinola Runwell egyértelműen nem a nagy kereskedelmi láncok hifipolcaira készült, hanem olyan bakelitrajongók nappalijába, akik egy életre akarnak vinilt választani.

Multifunkciós vezeték nélküli fejhallgató

A párizsi székhelyű Aedle gyár alapvetően is híres a csúcskategóriás fejhallgatóiról, ám mindezidáig vezetékes darabokban utaztak. Egy korszak azonban nagyon úgy tűnik, hogy lezárul a cég életében, erről pedig a vállalat első vezeték nélküli kiegészítője, a VK-X gondoskodik.

A Bluetooth 4.2 használatán alapuló eszköz kifejezetten ideális az utazáshoz, ugyanis a 24 bites, nagy felbontású fejhallgatót USB-C gyors töltőrendszerrel és aktív zajcsökkentéssel is ellátták, mindezeken túl cVC technológiával kezeli a telefonhívásokat, hogy aztán más eszközökkel társítva további lenyűgöző funkcióit élvezhessük. A fejhallgató nem is volna igazi párizsi darab, ha megjelenésében nem lenne a maximalizmus mintapéldánya.

Az elegáns formavilághoz valódi báránybőr, természetes alumíniumelemek és csúcsminőségű francia kézműves munka társul. Az eszköz jelenleg az Indiegogónál előrendelhető, így hamarosan bármelyikünk tesztelheti a vezeték nélküli hangzás folyamatosan fejlődő világának egy újabb tündöklő gyémántját.

fülhallgató | runwell | lemezjátszó | Bang & Olufsen | capsule 360

FOLYTASD EZZEL

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram