Close
Nehéz elhinni, de csak egy karnyújtásnyira vannak ezek az álomotthonok

Nehéz elhinni, de csak egy karnyújtásnyira vannak ezek az álomotthonok

Tökéletes nyugalommal, környezettudatos épületekkel és verhetetlen lokációval ejt rabul a Skyline Residence. Ideje hozzászoknunk egy új életstílushoz.

A Roadster radarján rendszeresen felbukkannak álomotthonok a nagyvilágból, és noha a hazai kínálat sem kerüli el a figyelmünket, örülnénk, ha minél többet látnánk ez utóbbiakból. Most tehát egy régi vágyunk teljesül a minden szempontból kifogástalan Skyline Residence bemutatásával.

A budapesti Hegyvidék adottságait nem kell bemutatni, a kérdés inkább csak a kerületen belüli pontos lokáció, és persze az épület illeszkedése a környezethez. A Skyline mindkét tekintetben jelesre vizsgázik:

az egyik irányban lenyűgöző panoráma tárul elénk, a másikban karnyújtásnyira van az erdő, miközben az épületeket – amelyek között tágas telek fekszik – jóformán észre sem lehet venni felülről.

A modern, letisztult épületek elegánsan szakítanak a sablonos megoldásokkal, a hatalmas üvegfelületeiken rengeteg fényt engednek be, és gondosan megkomponált kiegészítőket kaptak. Összesen több mint háromezer négyzetméternyi lakóteret foglal magába a tizenhét luxuslakás.

A szerencsés beköltőzőkre egyszerű, kellemes feladat vár: hétköznap legurulni az alant nyüzsgő városba, a szabadnapokon pedig választani egyet a számtalan, relaxációval felérő programlehetőségből. A közelben van a Gyermekvasút, a Tündér-szikla, az Erzsébet- és a Széchenyi-kilátó, a Gesztenyés-kert és a Jókai-kert is, de rekortánnal borított futóútvonalat is találnak az intenzívebb sportolásra vágyók. És ne feledkezzünk meg a Libegőről, a Normafáról és a MOM Park körüli sportolási lehetőségekről sem.

Ha így nézzük, nyüzsgő ez a városrész is, csak nem irodáktól és autóforgalomtól, hanem kirándulóhelyektől, kulturális és sportolási lehetőségektől.

Minden egyes kisboltot felesleges felsorolni, a lényeg, hogy mindenki könnyen kialakíthatja a maga törzshelyét, legyen az borozó, pékség vagy cukrászda.

Rendben, közel a város, közel a természet, találunk mindent nívós iskoláktól kezdve a csillagvizsgálóig. De mit tudnak a lakások?

Lényegében mindent, amit ma elvárunk: megfelelnek a 2021-tól érvényes, minden korábbinál szigorúbb energetikai szabványoknak.

A hőszivattyús hűtés-fűtés távolról is vezérelhető, az önvezérlő árnyékolók az időjárást és a napszakot is figyelembe véve segítik az energiahatékonyságot, és gondoskodnak az intimitásról. Mindezek felett a tetőn lévő napelemek is bedolgoznak az energiatermelésbe.

Ám nem csak technikailag, építészetileg is rendkívül átgondolt a projekt. A külső és belső terek jókora panoráma-tolóajtókkal egybenyithatóak, a keret nélküli ablakok és az üveg-üveg sarkok olyan hatást keltenek, mintha a beltér átmenet nélkül folytatódna a kültérben. Mindezek a megoldások a lehető legjobban engedik érvényesülni a panorámát.

Egy tágas nappali-étkező-konyha tér mondhatni alapkövetelmény a hasonló kaliberű lakásoknál, ám a Skyline esetében arra is ügyeltek a tervezők, hogy az éjszakai zóna helyiségeiben is megfelelő legyen a térérzet.

Mindig adódhatnak egyedi igények, olykor egészen extra egyedi igények is, ezzel együtt nagyon úgy tűnik, hogy ennek a lakóparknak nincs gyenge pontja.

Kicsit olyan, mint egy békés falu a nagyvárosban, egymástól gondosan szeparált lakásokkal. Ez utóbbiról az egymáshoz képest elforgatott épületszintek és a természetes teraszok szintkülönbségei gondoskodnak.

A nyugalmat sorompó és őrszolgálat biztosítja, ha nem lenne a környéken annyi kirándulóhely, szinte már a túl nagy csend okozna problémát. Ám az idén őszre átadni tervezett lakásokban nincs probléma, ha mégis, az kellemes, és nem is annyira a programok kiválasztásában merül ki, sokkal inkább egy új életstílus kialakításában.

Mert aki ide költözik, elkezdhet hozzászokni valami eddig ismeretlen nyugalomhoz.

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom