Close
Nehéz elhinni, de csak egy karnyújtásnyira vannak ezek az álomotthonok

Nehéz elhinni, de csak egy karnyújtásnyira vannak ezek az álomotthonok

Tökéletes nyugalommal, környezettudatos épületekkel és verhetetlen lokációval ejt rabul a Skyline Residence. Ideje hozzászoknunk egy új életstílushoz.

A Roadster radarján rendszeresen felbukkannak álomotthonok a nagyvilágból, és noha a hazai kínálat sem kerüli el a figyelmünket, örülnénk, ha minél többet látnánk ez utóbbiakból. Most tehát egy régi vágyunk teljesül a minden szempontból kifogástalan Skyline Residence bemutatásával.

A budapesti Hegyvidék adottságait nem kell bemutatni, a kérdés inkább csak a kerületen belüli pontos lokáció, és persze az épület illeszkedése a környezethez. A Skyline mindkét tekintetben jelesre vizsgázik:

az egyik irányban lenyűgöző panoráma tárul elénk, a másikban karnyújtásnyira van az erdő, miközben az épületeket – amelyek között tágas telek fekszik – jóformán észre sem lehet venni felülről.

A modern, letisztult épületek elegánsan szakítanak a sablonos megoldásokkal, a hatalmas üvegfelületeiken rengeteg fényt engednek be, és gondosan megkomponált kiegészítőket kaptak. Összesen több mint háromezer négyzetméternyi lakóteret foglal magába a tizenhét luxuslakás.

A szerencsés beköltőzőkre egyszerű, kellemes feladat vár: hétköznap legurulni az alant nyüzsgő városba, a szabadnapokon pedig választani egyet a számtalan, relaxációval felérő programlehetőségből. A közelben van a Gyermekvasút, a Tündér-szikla, az Erzsébet- és a Széchenyi-kilátó, a Gesztenyés-kert és a Jókai-kert is, de rekortánnal borított futóútvonalat is találnak az intenzívebb sportolásra vágyók. És ne feledkezzünk meg a Libegőről, a Normafáról és a MOM Park körüli sportolási lehetőségekről sem.

Ha így nézzük, nyüzsgő ez a városrész is, csak nem irodáktól és autóforgalomtól, hanem kirándulóhelyektől, kulturális és sportolási lehetőségektől.

Minden egyes kisboltot felesleges felsorolni, a lényeg, hogy mindenki könnyen kialakíthatja a maga törzshelyét, legyen az borozó, pékség vagy cukrászda.

Rendben, közel a város, közel a természet, találunk mindent nívós iskoláktól kezdve a csillagvizsgálóig. De mit tudnak a lakások?

Lényegében mindent, amit ma elvárunk: megfelelnek a 2021-tól érvényes, minden korábbinál szigorúbb energetikai szabványoknak.

A hőszivattyús hűtés-fűtés távolról is vezérelhető, az önvezérlő árnyékolók az időjárást és a napszakot is figyelembe véve segítik az energiahatékonyságot, és gondoskodnak az intimitásról. Mindezek felett a tetőn lévő napelemek is bedolgoznak az energiatermelésbe.

Ám nem csak technikailag, építészetileg is rendkívül átgondolt a projekt. A külső és belső terek jókora panoráma-tolóajtókkal egybenyithatóak, a keret nélküli ablakok és az üveg-üveg sarkok olyan hatást keltenek, mintha a beltér átmenet nélkül folytatódna a kültérben. Mindezek a megoldások a lehető legjobban engedik érvényesülni a panorámát.

Egy tágas nappali-étkező-konyha tér mondhatni alapkövetelmény a hasonló kaliberű lakásoknál, ám a Skyline esetében arra is ügyeltek a tervezők, hogy az éjszakai zóna helyiségeiben is megfelelő legyen a térérzet.

Mindig adódhatnak egyedi igények, olykor egészen extra egyedi igények is, ezzel együtt nagyon úgy tűnik, hogy ennek a lakóparknak nincs gyenge pontja.

Kicsit olyan, mint egy békés falu a nagyvárosban, egymástól gondosan szeparált lakásokkal. Ez utóbbiról az egymáshoz képest elforgatott épületszintek és a természetes teraszok szintkülönbségei gondoskodnak.

A nyugalmat sorompó és őrszolgálat biztosítja, ha nem lenne a környéken annyi kirándulóhely, szinte már a túl nagy csend okozna problémát. Ám az idén őszre átadni tervezett lakásokban nincs probléma, ha mégis, az kellemes, és nem is annyira a programok kiválasztásában merül ki, sokkal inkább egy új életstílus kialakításában.

Mert aki ide költözik, elkezdhet hozzászokni valami eddig ismeretlen nyugalomhoz.

FOLYTASD EZZEL
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom