Close
Ha egyszer valahová el kell bújni, akkor ebben a házban rejtőznénk el

Ha egyszer valahová el kell bújni, akkor ebben a házban rejtőznénk el

Hivatalosan családi otthon és vendégház, de simán rásüthetjük a menedék jelzőt is erre a New Hampshire-i vadon közepén felhúzott takaros kis házikóra, amely az erdő mélyén várja a lakóit.

A nálunk talán nem annyira közismert Squam tó az Egyesült Államok keleti partján terül el a Fehér-hegység lábánál. A nagyjából negyed magyarországnyi területű New Hampshire pedig az USA legkisebb, ám legszebb államainak egyike, ahol dél felé haladva a festői hegyeket síkságok, majd az óceán látványa váltja föl.

Ilyen megkapó környezetben építette fel a 2007 óta működő, főként lakóházakban utazó Murdough Design a Squam Lake Cabin névre keresztelt álomotthont.

Tom Murdough alapító a Harvardon szerezte diplomáját, cége pedig nemcsak a tervezésben, hanem a művészeti és megvalósítási vonalon is markánsan jelen van.

A kis kollaboratív stúdió igyekszik összekapcsolni a környezetet az építészettel, ráerősítve a tér, a fény, az anyag és a forma kapcsolatára.

A Squam Lake Cabin elképesztően tágas és világos, a nappali, konyha, étkező hármas alkotta belső tere önmagában eléggé hívogató, miközben a hálószobái hangulatos kuckójelleget árasztanak.

Maga az  emeletes ház szinte észrevétlenül olvad bele a sziklák és a fák határolta környezetbe. Homlokzata a tóra néz, melynek víztükre szép időben visszaveri a fényt a nappali falaira.

Egyik legmenőbb része egészen biztosan a terasza, ahol kis túlzással talán még horgászni is lehet, miközben egy napozóágyon eltunyulva pihengetünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Murdough Design)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom