Close
Ha egyszer valahová el kell bújni, akkor ebben a házban rejtőznénk el

Ha egyszer valahová el kell bújni, akkor ebben a házban rejtőznénk el

Hivatalosan családi otthon és vendégház, de simán rásüthetjük a menedék jelzőt is erre a New Hampshire-i vadon közepén felhúzott takaros kis házikóra, amely az erdő mélyén várja a lakóit.

A nálunk talán nem annyira közismert Squam tó az Egyesült Államok keleti partján terül el a Fehér-hegység lábánál. A nagyjából negyed magyarországnyi területű New Hampshire pedig az USA legkisebb, ám legszebb államainak egyike, ahol dél felé haladva a festői hegyeket síkságok, majd az óceán látványa váltja föl.

Ilyen megkapó környezetben építette fel a 2007 óta működő, főként lakóházakban utazó Murdough Design a Squam Lake Cabin névre keresztelt álomotthont.

Tom Murdough alapító a Harvardon szerezte diplomáját, cége pedig nemcsak a tervezésben, hanem a művészeti és megvalósítási vonalon is markánsan jelen van.

A kis kollaboratív stúdió igyekszik összekapcsolni a környezetet az építészettel, ráerősítve a tér, a fény, az anyag és a forma kapcsolatára.

A Squam Lake Cabin elképesztően tágas és világos, a nappali, konyha, étkező hármas alkotta belső tere önmagában eléggé hívogató, miközben a hálószobái hangulatos kuckójelleget árasztanak.

Maga az  emeletes ház szinte észrevétlenül olvad bele a sziklák és a fák határolta környezetbe. Homlokzata a tóra néz, melynek víztükre szép időben visszaveri a fényt a nappali falaira.

Egyik legmenőbb része egészen biztosan a terasza, ahol kis túlzással talán még horgászni is lehet, miközben egy napozóágyon eltunyulva pihengetünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Murdough Design)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom