Két év után ma végre megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön Csehországban

És várhatóan feloldják a maradék korlátozásokat is. 

Vlastimil Válek, egészségügyi miniszter az óvintézkedés feloldását a koronavírusjárvány-helyzet javulásával indokolta. Ezentúl az FFP2-es maszkok viselése már csak a csehországi egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező. A miniszter szerint ennek az óvintézkedésnek a feloldása május elejére várható.

De nem csak a csehek oldanak a környéken: Szlovéniában csütörtöktől szintén megszűnik a kötelező maszkviselés a zárt nyilvános helyek többségében.

A maszkviselés feloldásáról szóló rendelet nem vonatkozik az egészségügyi-szociális intézményekre, például az idősotthonokra. Ezekben a létesítményekben a dolgozóknak és a látogatóknak érvényes védettségi igazolással is rendelkezniük kell.

A kabinet a járványügyi szakértők javaslata alapján határozott úgy, hogy feloldja a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat. A Szlovéniában érvényes kritérium az volt, hogy ha két hétig harmincöt fő alatt marad az intenzív osztályon kezelt betegek száma, az utolsó korlátozást is fel lehet oldani az országban. Az egészségügyi minisztérium szerint ez a feltétel már több napja teljesült.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

maszk | koronavírus | maszkviselés | szabály | feloldás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom