A Nemdebár "karácsonyi műbalhéval" segíti a náluk italozó művészeket

A Széll Kálmán tér kultikus bárjától most a művészvendégkör alkotásaira licitálhatsz. Nemdeművészet!

Rendhagyó karácsonyi művészeti aukcióval igyekszik segíteni a Nemdebár a járványhelyzeti korlátozások miatt bajba került előadóművészeknek. A karácsonyi ajándékvásárlási lehetőséggel összekötött helyszíni és online tárlat a művészek és a bár számára is könnyebbé teheti a korlátozások időszakának átvészelését.

Támogatói kép, Nemdebár No.6 archival pigment print, 20x30cm, 2012/2013, print: 2020, indulóár: 40 000 forint

„A Nemdebár eddig is másképp gondolkozott, cselekedett és működött, és ez a járványhelyzetben is így van. Mi voltunk az első felkapott szórakozóhely, amely felelős magatartást tanúsítva azonnal bezárt, és tesztelési lehetőséget biztosított a kollégáknak, amint arról értesültünk, hogy munkatársaink között is megjelenhetett a koronavírus.

Most megint saját úton járunk.

A vendégeink jelentős része a művészet világában éli mindennapjait, így a mostani korlátozások nemcsak minket mint bárt sújtanak, hanem őket is. Ebből a helyzetből próbálunk közösen, a saját hajunkat fogva kikecmeregni”– meséli a Nemdebár munkatársa.

Az alkotások a Nemdebárban is megtekinthetőek

Az említett művészek – a teljesség igénye nélkül: Kis Varsó, Mátrai Erik, Sugár János, Bolla Szilvia, Kiss Adrián, Murányi Mózes, Petrányi Luca, Kis Judit, Prieger Zsolt – felajánlottak műtárgyakat eladásra, amelynek a Nemdebár alkalmi galériává válva időszakosan teret biztosítanak. A műveket online aukció keretében értékesítik, de az alkotások a járványügyi betartása mellett személyesen is megtekinthetőek a Nemdebárban.

Depozit Zinek, "I'm glad if i make a zine" kiadványcsomag, indulóár: 12 000 forint

A művekre december 17-ig lehet licitálni, a részletekért kövesd a Nemdebár Facebook-oldalát. Ez egy kreatív modell a túléléshez, ami az együttműködésen és a szolidaritáson alapul: az értékesítésből befolyó összeg a művészeket illeti, akik a bevétel egy részével támogatják a Nemdebár működését.

Tóth Márton Emil: Lidércek nr.8. fotó & hímzés, 22x31x5 cm, 2019, indulóár: 170 000 forint

Az adventi időszakban a szervezők szeretettel várják az előadóművészek által felajánlott műtárgyak iránt érdeklődőket, akik a karácsonyi ajándékok között el tudnának képzelni egy-egy képzőművészeti alkotást. A Karácsonyi műbalhé nevű aukcióba itt tudsz bekapcsolódni, jó licitet!

(Nyitókép: Dés Márton: Portogq 171113, akril, ceruza, vászon, 24x30 cm, 2014, indulóár: 60 000 forint)

facebook | műalkotás | aukció | advent | online

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom