Close
Németország meg akarja akadályozni a feléjük irányuló oltásturizmust

Németország meg akarja akadályozni a feléjük irányuló oltásturizmust

Avagy megint tanultunk egy új szót, ízlelgessük: oltásturizmus.

Meg kell akadályozni a Németországba irányuló oltásturizmust, jelentette ki a bajor miniszterelnök hétfőn Münchenben egy sajtójelentéssel kapcsolatban, miszerint a bajor tartományi fővárosban beoltották Covid ellen egy olaszországi szálloda munkatársait.

“Nem akarunk Németországba irányuló oltásturizmust”

– mondta Markus Söder egy más ügyben tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva. Kiemelte, hogy “Németországban is van még elég oltásra váró ember”, ezért az “oltási morál” és az oltási hajlandóság fenntartása érdekében is meg kell akadályozni az oltásturizmust.

Kifejtette, hogy az oltások beadását összehangoló szakmai szervezetnek ki kell vizsgálnia a müncheni esetet, és be kell vezetnie szabályokat, amelyek révén nem fordul elő többé ilyesmi. A Der Spiegel hírportáljának egy hétfői beszámolója szerint májusban egy szardíniai luxusszálloda több mint száz alkalmazottját beoltották a Covid-19 ellen a müncheni nemzetközi repülőtéren;

a csoport a vakcina beadása után röviddel elhagyta Németországot. Az oltást nem kaphatták volna meg, mert nem németek és bejelentett németországi lakóhelyük sincs.

A csoportos oltásban közreműködő egyik orvos egy olasz televíziónak azt mondta, hogy tudomása szerint az akciót a német szövetségi egészségügyi minisztérium szervezte.

A tárca egy szóvivője hétfőn a hírportállal közölte, hogy a sajtóból értesültek az esetről. Hozzátette: kizárt, hogy az oltásokat a minisztérium jóváhagyásával adták volna be. A bajor tartományi egészségügyi minisztérium közölte, hogy nem adtak engedélyt az olaszországi szállodai dolgozók beoltására.

Apropó, oltás, turizmus és védettségi igazolvány: pár napja már ide is el lehet már menni a magyar védettségivel, az uniós pedig hamarosan érkezik.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton!
Ezzel az öt tippel extrém hőségben is örömteli élmény lesz a túrázás
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom