Close
Németország meg akarja akadályozni a feléjük irányuló oltásturizmust

Németország meg akarja akadályozni a feléjük irányuló oltásturizmust

Avagy megint tanultunk egy új szót, ízlelgessük: oltásturizmus.

Meg kell akadályozni a Németországba irányuló oltásturizmust, jelentette ki a bajor miniszterelnök hétfőn Münchenben egy sajtójelentéssel kapcsolatban, miszerint a bajor tartományi fővárosban beoltották Covid ellen egy olaszországi szálloda munkatársait.

“Nem akarunk Németországba irányuló oltásturizmust”

– mondta Markus Söder egy más ügyben tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva. Kiemelte, hogy “Németországban is van még elég oltásra váró ember”, ezért az “oltási morál” és az oltási hajlandóság fenntartása érdekében is meg kell akadályozni az oltásturizmust.

Kifejtette, hogy az oltások beadását összehangoló szakmai szervezetnek ki kell vizsgálnia a müncheni esetet, és be kell vezetnie szabályokat, amelyek révén nem fordul elő többé ilyesmi. A Der Spiegel hírportáljának egy hétfői beszámolója szerint májusban egy szardíniai luxusszálloda több mint száz alkalmazottját beoltották a Covid-19 ellen a müncheni nemzetközi repülőtéren;

a csoport a vakcina beadása után röviddel elhagyta Németországot. Az oltást nem kaphatták volna meg, mert nem németek és bejelentett németországi lakóhelyük sincs.

A csoportos oltásban közreműködő egyik orvos egy olasz televíziónak azt mondta, hogy tudomása szerint az akciót a német szövetségi egészségügyi minisztérium szervezte.

A tárca egy szóvivője hétfőn a hírportállal közölte, hogy a sajtóból értesültek az esetről. Hozzátette: kizárt, hogy az oltásokat a minisztérium jóváhagyásával adták volna be. A bajor tartományi egészségügyi minisztérium közölte, hogy nem adtak engedélyt az olaszországi szállodai dolgozók beoltására.

Apropó, oltás, turizmus és védettségi igazolvány: pár napja már ide is el lehet már menni a magyar védettségivel, az uniós pedig hamarosan érkezik.

(Forrás: MTI)

bajorország | Németország | oltás | német | oltasturizmus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram