Close
Újabb országba lehet korlátozás nélkül utazni a magyar védettségi igazolvánnyal

Újabb országba lehet korlátozás nélkül utazni a magyar védettségi igazolvánnyal

Tegnaptól kinyílt a tizenhatodik ország is a magyaroknak.

Péntektől Ukrajna és Magyarország között is életbe lépett az egymás vakcinaigazolványait elismerő megállapodás,

a beoltott ukrán és magyar állampolgárok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltást kaptak,

jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookján.

Ukrajnával együtt már 16 országgal van ilyen egyezség. Szerdán előbb Marokkóval, majd Albániával is megállapodást kötött Magyarország a magyar védettségi igazolvány elfogadásáról. Korábbi megállapodások alapján még

Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt.

Mindemellett az Európai Parlament szerdán nagy többséggel elfogadta az uniós védettségi igazolványt, amivel a tervek szerint július elsejétől lehet majd szabadon utazni az Európai Unión belül.

Korábban az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament megállapodott egymással az egységes uniós védettségi igazolványról, amelyet nemcsak védőoltással, de negatív PCR-teszttel vagy antigéngyorsteszttel is ki lehet majd váltani, vagy egy orvosi igazolással, ami kimondja, hogy az adott személy átesett a víruson.

(Forrás: Telex)

utazás | ukrajna | védettségi igazolvány | ukrán

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram