Close
Már Szlovéniába és Bahreinbe is utazhatunk bármilyen oltással

Már Szlovéniába és Bahreinbe is utazhatunk bármilyen oltással

Szlovéniával már mától él az egyezség, mindegy, mivel vagyunk beoltva. Gyűlnek a nyári úti célok?

Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy

kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket,

jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

A Szlovéniával kötött megállapodás már szombattól érvényes a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi, így a kínai és az orosz vakcinákkal oltottak számára is, Bahreinbe hétfőtől utazhatnak a magyar állampolgárok.

Csütörtökön élesedett az a kormányrendelet, amely a vakcinaigazolvánnyal rendelkező magyarok számára eltörölte a magyar kormány által szabott utazási korlátozásokat, vagyis a beoltottak úgy térhetnek haza külföldről, hogy nem kell karanténba vonulniuk, vagy negatív PCR-teszteket bemutatniuk.

Míg egyes országok közt nyílnak a határok, másutt épp az ellenkezője történik: Ausztrália többéves börtönbüntetéssel sújtja azokat a polgárokat, akik Indiából hazautaznak.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

útlevél | vakcina | szlovénia | bahrein | oltás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram