Close
Ez az európai ország már az őszi járványra készül, bejelentették az intézkedéseket

Ez az európai ország már az őszi járványra készül, bejelentették az intézkedéseket

Németország új járványügyi intézkedéseket vezet be őszre és télre, melyek október 1-én lépnek életbe és a tervek szerint április 7-ig maradnak érvényben.

Az új szabályok szerint az országban a távolsági vonatokon minden hat év feletti utazónak maszkot kell viselnie, de míg 14 év felett kötelező az FFP2-es védőeszköz, addig 6 és 13 év közötti gyermekeknek elég az orvosi maszk.

A repülőkön és reptereken ugyanakkor nem kell maszkot viselni sem a belföldi, sem a nemzetközi járatokon, de ez változhat, ha a fertőzöttek száma növekedni kezd.

Szintén FFP2 maszkot kell felvenniük a kórházak és idősotthonok alkalmazottainak és látogatóinak, utóbbiaknak negatív gyorstesztet is fel kell mutatniuk, az ott dolgozóknak pedig hetente háromszor kell tesztelniük.

Ha ősszel utazunk Németországba, nemcsak a járványügyi, hanem az energiatakarékossági intézkedésekre sem árt felkészülnünk.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

 

korlátozás | járványügyi | Németország | járványügyi intézkedés | járvány

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram