Úgy néz ki, itt nagyon bejött a szuperolcsó havi vasúti bérlet

Németországban csaknem ötven százalékkal megnőtt a rövidtávú vonatok forgalma, miután bevezetették a mindössze kilenc euróért (kb. 3600 forintért) megvásárolható, korlátlan utazást biztosító havi bérletet.

A németek június 1-je óta vehetik meg a szuperolcsó bérletet, ami még augusztus 31-ig lesz kapható, és az utasok annyi helyi és regionális vasúti, busz-, villamos-, metró- és városi folyami kompjáratot vehetnek igénybe vele, amennyit csak akarnak.

A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint idén április és június között negyvenhat százalékkal nőtt a vasúti utazások száma a januártól márciusig tartó három hónaphoz képest. Nem nehéz kitalálni, hogy a vasút népszerűségének fellendülése a Deutsche Bahn által kiadott olcsó bérletnek és a Covid-korlátozások feloldásának köszönhető.

A nyári vasúti kedvezményes rendszer az emberek egyötödét ösztönözte arra, hogy első alkalommal cserélje le autóját a tömegközlekedésre – derült ki a Deutsche Bahn és a VDV által mintegy hatezer tömegközlekedő körében végzett heti felmérésből.

Csak júniusban mintegy 21 millió jegyet adtak el a német közlekedési vállalatok szövetségének (VDV) adatai alapján, azon a mintegy tízmillió utason felül, akik automatikusan megkapták a kedvezményes bérletet.

A német kormány viszont nem tervezi a kedvezményes bérlet meghosszabbítását, helyette a 29 eurós (kb. 12 ezer forintos) vagy 69 eurós (kb. 27 ezer forintos) havi bérletet, illetve a 365 eurós (kb. 146 ezer fornitos) éves bérletet vezethetnek be az ország bizonyos területeire érvényes vonatozásra.

Ha az exkluzív vasúti élményekre gondolunk, az Orient Expressz bizonyára mindannyiunknak beugrik, korántsem ez azonban az egyetlen olyan vonat, amely egy másik, minden kényelemmel és pompával felszerelt világba repít.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

Németország | vonat | siker | kedvezményes | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom