Close
Úgy néz ki, itt nagyon bejött a szuperolcsó havi vasúti bérlet

Úgy néz ki, itt nagyon bejött a szuperolcsó havi vasúti bérlet

Németországban csaknem ötven százalékkal megnőtt a rövidtávú vonatok forgalma, miután bevezetették a mindössze kilenc euróért (kb. 3600 forintért) megvásárolható, korlátlan utazást biztosító havi bérletet.

A németek június 1-je óta vehetik meg a szuperolcsó bérletet, ami még augusztus 31-ig lesz kapható, és az utasok annyi helyi és regionális vasúti, busz-, villamos-, metró- és városi folyami kompjáratot vehetnek igénybe vele, amennyit csak akarnak.

A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint idén április és június között negyvenhat százalékkal nőtt a vasúti utazások száma a januártól márciusig tartó három hónaphoz képest. Nem nehéz kitalálni, hogy a vasút népszerűségének fellendülése a Deutsche Bahn által kiadott olcsó bérletnek és a Covid-korlátozások feloldásának köszönhető.

A nyári vasúti kedvezményes rendszer az emberek egyötödét ösztönözte arra, hogy első alkalommal cserélje le autóját a tömegközlekedésre – derült ki a Deutsche Bahn és a VDV által mintegy hatezer tömegközlekedő körében végzett heti felmérésből.

Csak júniusban mintegy 21 millió jegyet adtak el a német közlekedési vállalatok szövetségének (VDV) adatai alapján, azon a mintegy tízmillió utason felül, akik automatikusan megkapták a kedvezményes bérletet.

A német kormány viszont nem tervezi a kedvezményes bérlet meghosszabbítását, helyette a 29 eurós (kb. 12 ezer forintos) vagy 69 eurós (kb. 27 ezer forintos) havi bérletet, illetve a 365 eurós (kb. 146 ezer fornitos) éves bérletet vezethetnek be az ország bizonyos területeire érvényes vonatozásra.

Ha az exkluzív vasúti élményekre gondolunk, az Orient Expressz bizonyára mindannyiunknak beugrik, korántsem ez azonban az egyetlen olyan vonat, amely egy másik, minden kényelemmel és pompával felszerelt világba repít.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

kedvezményes | vonat | utazás | korlátlan | Németország

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram