Close
Pillanatok alatt munkát talál Németországban az, akiknek ez a szakmája

Pillanatok alatt munkát talál Németországban az, akiknek ez a szakmája

Egy friss tanulmány szerint csúcsrajár a munkaerőhiány Németországban, a betöltetlen állások száma harminc százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A statisztikai adatok szerint 2022-ben 1,3 millió állást kínáltak szakképzettséggel rendelkező munkavállalóknak, ennek csaknem fele betöltetlen maradt. Az Európai Unió más tagállamainak dolgozóival sem tudták ezt a hiányt betölteni, ezért arra törekednek, hogy harmadik országból pótolják a szakképzett munkaerő hiányát.

A legnagyobb hiány az egészségügy, a szociális ellátás, az ápolás és az oktatás területén van,

a becslések szerint ezeken a területeken hatvan százalékos a hiány. Szintén nagyszámú munkavállalót keresnek az építőiparba és az épülettechnológiai feladatok ellátására, továbbá a gyártás, a termelés és az alapanyag-kitermelés, a jog, a számvitel, az informatika, a szállítmányozás, a logisztika és a turizmus-vendéglátás is nagyszámú munkavállaló felvételét igényelné.

Németország vonzó lehet az uniós és nem uniós állampolgárok számára, hiszen folyamatosan arra törekednek, hogy modernizálják a bevándorlási törvényeket és felszámolják azokat a bürokratikus akadályokat, amelyek nehezítik a német munkaerőpiacon való elhelyezkedést. Emellett jó munkakörülmények, magas fizetések, képzési lehetőségek, jó életminőség és megfizethető oktatás ígéretével csábítják a munkavállaókat.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

munkaerőpiac | bevándorlás | munkavállalás | Németország | munka

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram