Close
Húsz hónap után először szállt le nemzetközi járat ebben az egzotikus országban

Húsz hónap után először szállt le nemzetközi járat ebben az egzotikus országban

Majdnem két évet vártak erre a nagy napra a kambodzsai repülőtéren.

Húsz hónapja nem fogadott nemzetközi járatot Kambodzsa három nagy reptereinek egyike, a Siem Reap. A gép Szingapúrból érkezett pénteken,

és ez volt az első nemzetközi járat a Siem Reap-en 2020 márciusa óta.

A járat újraindítása vélhetően sokat segít a két ország közötti légi forgalom helyreállításában a világjárványból eredő kihívásokkal teli hónapok után.

Ezt követően a szingapúri nemzetközi repülőtér napi rendszerességgel indít gépeket Szingapúr és Siem Reap között. A Vaccinated Travel Lane (VTL) járatai várhatóan heti négyszer közlekednek majd, és a tervek szerint karanténmentes beutazást biztosítanak Szingapúrba az arra jogosultak számára.

Siem Reap a nemzetközi járatok újbóli megnyitása után várhatóan még több turistát fog fogadni, Kambodzsa pedig a terület első számú szabadidős és kulturális célpontja lehet.

Mikor érdemes Kambodzsába utazni, és egyáltalán miért tűzzük ki úti célul ezt a távoli országot? Mutatunk négy elképesztő helyet, amelyek miatt mi azonnal leraktuk a voksunkat a vendégszerető ékszerdoboz mellett!

(Forrás: Times of India, fotók: Getty Images)

nemzetközi | járat | kambodzsa | ázsia | 20 hónap

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram