Close
Ezt a négy csodahelyet nem ildomos kihagyni Kambodzsában

Ezt a négy csodahelyet nem ildomos kihagyni Kambodzsában

Mikor érdemes Kambodzsába utazni, és egyáltalán miért tűzzük ki úti célul ezt a távoli országot? Mutatunk négy elképesztő helyet, amelyek miatt mi azonnal leraktuk a voksunkat a vendégszerető ékszerdoboz mellett!

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem leginkább pálmafákat, csodaszép naplementét és igazi chill out életérzést tartogat számunkra, aminek nyugati partja aranyhomokos, míg a keleti parton hófehér strandok várják az átutazókat.

A sziget belsejében az állatok teljesen szabadon élnek, ott túrázni igazán természetközeli és felejthetetlen élmény.

Kep

Kep egy kicsi tengerparti város Kambodzsa déli részén, melyet leginkább sómezők és borsültetvények tarkítanak.

A Crab Market nem más, mint Kep dobogó szíve, ahol a halászok aznapi fogásaikat kínálják. Közvetlenül a piac mellett található több, a víz fölé épült kissé rozoga étterem is, ahol a helyi specialitásokat, illetve az ízletes rák- és banánvirág salátát sem szabad kihagyni.

Pailin

Pailin városa igazán lenyűgöző. A Kardamom-hegység mellett található, ahonnan Thaiföld határa kevesebb mint egy óra.

Tegyünk egy nagy sétát a Kék-hegység mentén az Otaveo-vízeséshez, majd mindenképp üljünk be a vízesés mellett található kis étterembe, ahol ízletes helyi specialitásokat és ízeket kóstolhatunk.

Angkor

Angkor monumentális romvárosa, a dzsungel ölelésében fekvő gyönyörű templomaival kétségtelenül a világ egyik legkülönlegesebb műemléke.

Egyedi hangulatához az aprólékosan díszített templomok, sztúpák, paloták mellett sokat hozzáad a terjeszkedő rengeteg, a hatalmas fákkal benőtt, gyökerekkel átszőtt, behálózott épületek látványa.

Angkort valóban kötelező látni!

Időjárás avagy mikor a legcélszerűbb Kambodzsába utazni?

Kambodzsában két évszak váltja egymást: a száraz évszak októbertől áprilisig tart, az esős évszak pedig májustól októberig. Novembertől januárig viszonylag hűvös van (huszonöt-huszonnyolc fok), februárban azonban melegedni kezd az idő, áprilisra trópusi hőség fogadja a turistákat.

A legtöbben november és március között érkeznek az országba, különösen decemberben és januárban számíthatunk tömegekre.

Egészségügyi ellátás

Utazás előtt ajánlott átfogó betegség- és balesetbiztosítást kötni. Az egészségügyi infrastruktúra elmaradott, az orvosi, egészségügyi ellátás alacsony színvonalú. A fővárosban európai színvonalú SOS Nemzetközi Klinika működik, a kórházi kezelést igénylő eseteket azonban Bangkokba irányítják.

Vízum!

Az országban nincs magyar képviselet. A bajba jutott magyar állampolgárok a német nagykövetséghez fordulhatnak segítségért.

A kiutazóknak vízumra van szükségük, amelyet valamelyik kambodzsai külképviseleten, vagy a Phnom Penh-i és a Siem Reap-i nemzetközi reptereken és egyes szárazföldi nemzetközi határátkelőhelyen a vízumnyomtatvány kitöltésével lehet beszerezni.

Rizs és a hal országa

Tengeri is és édesvízi hal curry mártásban, levesben, főzve, párolva, sütve, grillezve. Nemzeti eledel az amok: kókusztejes banánlevélben párolt hal.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom