Close
Nemzetközi vonatokat is érint a németországi sztrájk

Nemzetközi vonatokat is érint a németországi sztrájk

Ahogyan korábban írtunk róla, Németországban hétfőn általános közlekedési sztrájk okoz jelentős fennakadásokat többek között a vasúti közlekedésben is. Ez pedig a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti.

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn – DB) az utazások elhalasztását javasolja, a hétfői 24 órás munkabeszüntetés miatt ugyanis a vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A MÁV-nál már korábban, március 23-ig megváltott, hétfőre vagy keddre Németországba, illetve a visszaútra szóló jegyek díjmentesen visszaválhatók vagy április 4-ig felhasználhatók.

A jegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyeknél az [email protected] címen intézhetjük. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB honlapján. Ezen felül az aktuális helyzetről információt kaphatunk a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

vasút | Németország | sztrájk | nemzetközi közlekedés | vonat

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram