Close
Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetleníti a hétfői munkabeszüntetés Németországban.

A szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di, valamint a vasutas és közlekedési dolgozók szakszervezete (EVG) március 27-én egész nap közös sztrájkot tart.

A 24 órás munkabeszüntetés a távolsági, a térségi és a helyi közlekedést, valamint a repülőtereket, az autópálya-üzemeltető társaságokat és a vízügyi és hajózási igazgatási szerveket is érinti országszerte.

Súlyos késésekkel, sőt a közlekedési szolgáltatások teljes leállásával kell számolni egész Németországban. A csaknem kétmilliós tagságú ver.di 120 ezer dolgozót szólított fel a csatlakozásra, a nagyjából 230 ezer dolgozót összefogó EVG pedig valamennyi tagját sztrájkra hívja.

Az EVG ötvennél is több közlekedési vállalattal, köztük a Deutsche Bahnnal és számos térségi vasúttársasággal folytatott tárgyalásokat, de ezek első fordulója nem hozott eredményt. Mint mondják, a munkaadó megfontolásra méltó ajánlat helyett a dolgozók helyzetét tovább rontó követelésekkel állt elő. Például azzal, hogy a termelékenység növelése érdekében önként mondjanak le az egyik legnagyobb szociális vívmány, a fizetett szabadság egy részéről.

Azonban a közlekedési dolgozók, “akik a világjárvány idején szolidaritásból lemondtak a megfelelő béremelésekről, nem értenek egyet az ilyen magatartással” és jelentős béremelést tartalmazó ajánlatot várnak el a munkaadói oldaltól.

Eközben több európai reptéren is lehetnek sztrájkok, itt látható, hogy mire számíthatunk márciusban.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

sztrájk | Németország | közlekedés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram