Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetleníti a hétfői munkabeszüntetés Németországban.

A szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di, valamint a vasutas és közlekedési dolgozók szakszervezete (EVG) március 27-én egész nap közös sztrájkot tart.

A 24 órás munkabeszüntetés a távolsági, a térségi és a helyi közlekedést, valamint a repülőtereket, az autópálya-üzemeltető társaságokat és a vízügyi és hajózási igazgatási szerveket is érinti országszerte.

Súlyos késésekkel, sőt a közlekedési szolgáltatások teljes leállásával kell számolni egész Németországban. A csaknem kétmilliós tagságú ver.di 120 ezer dolgozót szólított fel a csatlakozásra, a nagyjából 230 ezer dolgozót összefogó EVG pedig valamennyi tagját sztrájkra hívja.

Az EVG ötvennél is több közlekedési vállalattal, köztük a Deutsche Bahnnal és számos térségi vasúttársasággal folytatott tárgyalásokat, de ezek első fordulója nem hozott eredményt. Mint mondják, a munkaadó megfontolásra méltó ajánlat helyett a dolgozók helyzetét tovább rontó követelésekkel állt elő. Például azzal, hogy a termelékenység növelése érdekében önként mondjanak le az egyik legnagyobb szociális vívmány, a fizetett szabadság egy részéről.

Azonban a közlekedési dolgozók, "akik a világjárvány idején szolidaritásból lemondtak a megfelelő béremelésekről, nem értenek egyet az ilyen magatartással" és jelentős béremelést tartalmazó ajánlatot várnak el a munkaadói oldaltól.

Eközben több európai reptéren is lehetnek sztrájkok, itt látható, hogy mire számíthatunk márciusban.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

sztrájk | Németország | közlekedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom