Close
Érkezik a kilenc eurós jegyek utódja Németországban

Érkezik a kilenc eurós jegyek utódja Németországban

A kilenc eurós jegyek nagy sikere után Németország új bérletrendszer bevezetéséről döntött, amely az előzőhöz hasonlóan jó feltételeket kínál.

Az új bérlettel, amelyet digitálisan, havi előfizetéssel lehet majd megvenni, 49 euróért lehet majd utazni az ország egész területén a tömegközlekedésen és a regionális vonalakon is.

Az eredeti tervek szerint az új jegyrendszert 2023. január 1-jével vezetnék be, és két évig működne, mielőtt felülvizsgálnák.

Ezt a dátumot viszont legutóbb már nem erősítették meg, mert a finanszírozási kérdéseket még nem sikerült tisztázni, mindenesetre a kormány 1,5 milliárd eurót különít el a rendszerre, és az egyes tartományoknak is ugyanennyivel kell majd hozzájárulniuk a költségekhez.

Bíznak abban, hogy ez a jegy ugyanolyan sikeres lesz, mint az elődje, a 9 eurós jegy volt, amellyel augusztus 30-ig lehetett utazni. A német Statisztikai Hivatal szerint 2022 júliusában átlagosan 42 százalékkal többször utaztak az emberek vonattal, mint 2019-ben ebben a hónapban.

Ez az ország még Németországra is rálicitált, ugyanis egészen jövő év végéig ingyen lehet vonatozni náluk. Egyébként a nyáron még a magyar kormány is megígérte, hogy elgondolkodik a kedvezményes vonatjegyek lehetőségén.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

Németország | vasút | jegy | bérlet | vonat

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram