Close
Érkezik a kilenc eurós jegyek utódja Németországban

Érkezik a kilenc eurós jegyek utódja Németországban

A kilenc eurós jegyek nagy sikere után Németország új bérletrendszer bevezetéséről döntött, amely az előzőhöz hasonlóan jó feltételeket kínál.

Az új bérlettel, amelyet digitálisan, havi előfizetéssel lehet majd megvenni, 49 euróért lehet majd utazni az ország egész területén a tömegközlekedésen és a regionális vonalakon is.

Az eredeti tervek szerint az új jegyrendszert 2023. január 1-jével vezetnék be, és két évig működne, mielőtt felülvizsgálnák.

Ezt a dátumot viszont legutóbb már nem erősítették meg, mert a finanszírozási kérdéseket még nem sikerült tisztázni, mindenesetre a kormány 1,5 milliárd eurót különít el a rendszerre, és az egyes tartományoknak is ugyanennyivel kell majd hozzájárulniuk a költségekhez.

Bíznak abban, hogy ez a jegy ugyanolyan sikeres lesz, mint az elődje, a 9 eurós jegy volt, amellyel augusztus 30-ig lehetett utazni. A német Statisztikai Hivatal szerint 2022 júliusában átlagosan 42 százalékkal többször utaztak az emberek vonattal, mint 2019-ben ebben a hónapban.

Ez az ország még Németországra is rálicitált, ugyanis egészen jövő év végéig ingyen lehet vonatozni náluk. Egyébként a nyáron még a magyar kormány is megígérte, hogy elgondolkodik a kedvezményes vonatjegyek lehetőségén.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

Németország | vonat | jegy | bérlet | vasút

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom