Close
Jövőre is egész évben ingyen lehet utazni ezeken a vonatokon

Jövőre is egész évben ingyen lehet utazni ezeken a vonatokon

Eredetileg idén december 31-ig lett volna érvényes, de a spanyol kormány egy teljes évvel meghosszabbította a díjmentes vonatozás lehetőségét.

Mint María Jesús Montero pénzügyminiszter bejelentette, 700 millió eurót tettek félre a programra, amely akár még ennél is hosszabb távon megmaradhat. Mint hozzátette, szeretnék strukturálissá tenni az intézkedést, és megnézik, hogy pontosan milyen eredményekkel jár a tömegközlekedés népszerűsítése a széndioxid-csökkentésében.

A madridi Atocha pályaudvar

Értékelik ezeknek a több utazásra szóló jegyeknek a környezeti és társadalmi hatásait, hogy megnézzék, érdemes lesz-e később is folytatni a kezdeményezést.

Az ingyen vonatozás mindenesetre nagyon sok lakosnak teszi lehetővé, hogy kiszálljon az autóból és a vonatot válassza.

Ingyenjegyet a Renfe rövid és középtávú (300 kilométernél rövidebb) járataira foglalhatnak spanyolok és külföldiek egyaránt, de csak akkor, ha egyszerre több utat is megtesznek. Bár a jegyek ingyenesek, tíz vagy húsz eurós kauciót kell fizetni, amit az ember csak akkor kap vissza, ha december végéig legalább tizenhatszor utazik.

Spanyolország gazdaságos téli úti cél lehet, ahol akár pár hónapra is letáborozhat az ember, ha elmenekülne a hideg elől. Ha arra a vidékre készülsz, néhány dolgot nem árt tudnod az országról.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

spanyolország | ingyen utazás | vonat | ingyen jegy | vasút

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram