Jövőre is egész évben ingyen lehet utazni ezeken a vonatokon

Eredetileg idén december 31-ig lett volna érvényes, de a spanyol kormány egy teljes évvel meghosszabbította a díjmentes vonatozás lehetőségét.

Mint María Jesús Montero pénzügyminiszter bejelentette, 700 millió eurót tettek félre a programra, amely akár még ennél is hosszabb távon megmaradhat. Mint hozzátette, szeretnék strukturálissá tenni az intézkedést, és megnézik, hogy pontosan milyen eredményekkel jár a tömegközlekedés népszerűsítése a széndioxid-csökkentésében.

A madridi Atocha pályaudvar

Értékelik ezeknek a több utazásra szóló jegyeknek a környezeti és társadalmi hatásait, hogy megnézzék, érdemes lesz-e később is folytatni a kezdeményezést.

Az ingyen vonatozás mindenesetre nagyon sok lakosnak teszi lehetővé, hogy kiszálljon az autóból és a vonatot válassza.

Ingyenjegyet a Renfe rövid és középtávú (300 kilométernél rövidebb) járataira foglalhatnak spanyolok és külföldiek egyaránt, de csak akkor, ha egyszerre több utat is megtesznek. Bár a jegyek ingyenesek, tíz vagy húsz eurós kauciót kell fizetni, amit az ember csak akkor kap vissza, ha december végéig legalább tizenhatszor utazik.

Spanyolország gazdaságos téli úti cél lehet, ahol akár pár hónapra is letáborozhat az ember, ha elmenekülne a hideg elől. Ha arra a vidékre készülsz, néhány dolgot nem árt tudnod az országról.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

ingyen jegy | spanyolország | vonat | vasút | ingyen utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom