Close
Könnyen lehet, hogy Magyarországon is jönnek a 3600 forintos vasúti bérletek

Könnyen lehet, hogy Magyarországon is jönnek a 3600 forintos vasúti bérletek

A németeknél finoman szólva is bejött az akció, most a magyar kormány is fontolóra veszi a hihetetlenül olcsó tömegközlekedési és vasúti bérletek bevezetését.

Ahogy mi is megírtuk, Németország bevezette nyárra az úgynevezett kilenceurós (3600 forintos) bérletet, melyet minden helyi tömegközlekedési eszközön és a Deutsche Bahn összes regionális járatán is lehet használni június elejétől augusztus végéig.

A németeknél elképesztően sikeres a kampány, egy hét alatt hat és félmillió bérletet adtak el belőle.

Most a magyar kormány is megvizsgálja, hogy német példára be lehet-e vezetni Magyarországon ezeket a kedvezményes bérleteket a helyi és regionális közösségi közlekedésben – mondta Palkovics László Berlinben, és hozzátette:

e lépés hatására nagyon sokan térnek át az autóhasználatról a közösségi közlekedésre, ezért Magyarország is megvizsgálja ezt az opciót és hamarosan döntést is hoz ezügyben.

Várjuk a döntést, azért ez nagyon nem lenne rossz!

(Forrás: Index, MTI, Fotók: Getty)

vasúti bérlet | vonat | közlekedés | deutsche bahn | máv

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram