Close
Ezek a reptéri sztrájkok zavarhatnak be márciusi utazásaidba

Ezek a reptéri sztrájkok zavarhatnak be márciusi utazásaidba

Európa több országában zajlanak sztrájkok, melyek jelentős mértékben megnehezíthetik az utazást. 

Az elmúlt hónapokban Olaszországtól és Belgiumtól kezdve Portugálián át Franciaországig Európa repülőterein több ezer járat késett és szintén ugyanennyit töröltek a munkavállalók tiltakozása miatt. Összegyűjtöttük, hol és mikor lesznek sztrájkok Európában.

Spanyolország

Spanyolországban a Swissport Handlingnél dolgozó földi személyzet sztrájksorozatot tart minden hétfőn, kedden és csütörtökön egészen április 13-ig. Az összehangolt tiltakozássorozat tizenhét repülőteret érint az országban, köztük

Barcelona, Madrid, Tenerife, Lanzarote, Malaga és Valencia repterét.

Azonban azokat a légitársaságokat ez nem érinti, melyeknek földi személyeztét nem a Swissport biztosítja.

Franciaország

A légiforgalmi irányítás munkatársai március 11-ig folytatják a sztrájkot, ami miatt a hírek szerint a járatok mintegy harminc százalékát törlik.

Egyesült Királyság

Március 15-én és a húsvéti ünnepek idején tiltakoznak az Egyesült Királyság repterein, a fennakadások szinte borítékolhatók.

Ha a sztrájkoló személyzet miatt késik a járatunk vagy törlik, az adott légitársaságnak kötelessége segítséget nyújtani vagy kártérítést fizetni,  a fuvarozási feltételeitől és az utasbiztosítás mértékétől függően, mely minden légitársaság weboldalán elérhető.

Amennyiben azonban úgy foglalunk repülőjegyet, hogy tudjuk, abban az időpontban sztrájk lesz, valószínűtlen, hogy kártérítést fizessenek a fennakadások miatt, így minden esetben érdemes ellenőrizni utazás előtt a tiltakozások dátumait az indulási és érkezési oldalon is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

tiltakozás | reptér | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom